Οκτώ μήνες μετά την εκτέλεση του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στον Άλιμο,  προκύπτουν νέα στοιχεία από τη διερεύνηση της δολοφονίας του.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Real News, η ΕΛΑΣ θεωρεί πλέον πως πίσω από τέσσερις διαφορετικές εκτελέσεις, ανάμεσά τους και αυτή του Γιώργου Καραϊβάζ, βρίσκεται εταιρεία δολοφόνων με έδρα στο εξωτερικό, οι οποίοι, έναντι αδράς αμοιβής, αναλαμβάνουν συγκεκριμένες αποστολές.

Πρόκειται για αλλοδαπούς, κυρίως Βαλκάνιους, οι οποίοι έχουν «επαφές» με σκοτεινά κυκλώματα στην Greek Mafia και το προφίλ τους είναι συγκεκριμένο, με σημαντικότερα «προσόντα» τους την εκτελεστική δεινότητα, αλλά κυρίως την εξασφάλιση της σιωπής τους και την απόλυτη προσήλωσή τους στον άγραφο νόμο της «ομερτά».

Πώς δρουν
Επίσης, θεωρείται πως οι εκτελεστές μπορούν να σβήνουν εύκολα τα ίχνη τους, καθώς περνούν τα ελληνικά σύνορα, εκτελούν την αποστολή τους και έπειτα διαφεύγουν άμεσα από τη χώρα μας. Επιπλέον, οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η εκτέλεση του δημοσιογράφου φαίνεται να έχει κοινά σημεία με άλλες τρεις ανεξιχνίαστες δολοφονίες που έχουν σημειωθεί τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποθέσεις όπου συναντώνται πολλές ομοιότητες με την εκτέλεση του Γιώργου Καραϊβάζ αφορούν τις δολοφονίες ανθρώπων που είχαν σχέση με κυκλώματα της νύχτας, συγκεκριμένα του Βασίλη Στεφανάκου, του Δημήτρη Μάλαμα και του Μανώλη Καραγιάννη.

Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως οι έμπειροι εκτελεστές δεν χρησιμοποιούν κλεμμένα δίκυκλα, αλλά νόμιμες μηχανές μεγάλου ή μικρού κυβισμού, οι οποίες είτε είναι κρυμμένες σε κάποιο κρησφύγετο, είτε κυκλοφορούν κανονικά από τους νόμιμους κατόχους τους.