Προειδοποίηση στον ΣΥΡΙΖΑ απευθύνει ο Στέλιος Κούλογλου, μετά την νίκη Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο των εκλογών του ΚΙΝΑΛ.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κούλογλου με άρθρο του στην ιστοσελίδα TVXS τονίζει μεταξύ άλλων, πως ο Νίκος Ανδρουλάκης «εφάρμοσε με επιτυχία μια μέθοδο που είχε πρώτος χρησιμοποιήσει στο ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης: την τακτική της πάπιας, που φαίνεται ακίνητη αλλά δουλεύει συνεχώς τα πόδια της, κάτω από το νερό». Υπογραμμίζει, ότι «ο νικητής του πρώτου γύρου στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ, αθόρυβα και μεθοδικά τα προηγούμενα χρόνια, έφτιαξε έναν δικό του μηχανισμό σε όλη την Ελλάδα, αξιοποιώντας τις επαφές του από την εποχή που ήταν γραμματέας του κόμματος. Χωρίς φωνασκίες και κρατώντας χαμηλό προφίλ, αξιοποίησε το νεαρό της ηλικίας του και το άφθαρτο της πολιτικής του καριέρας, χτίζοντας ένα συναινετικό προφίλ. Πολλοί τον βρήκαν άνοστο στο τηλεοπτικό debate, αλλά οι κεντρώοι ψηφοφόροι του ΚΙΝΑΛ που τον ψήφισαν, ήθελαν ακριβώς αυτό: κάποιον νέο, που αποφεύγει τις κοκορομαχίες και δεν κλείνει ούτε προς τα δεξιά ούτε προς τα αριστερά».

Πιθανολογώντας πως τίποτε δεν μπορεί να αποκλειστεί ενόψει β’ γύρου, ο ευρωβουλευτής επισημαίνει ωστόσο ότι «για τον Γιώργο Παπανδρέου μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολο να ανατρέψει το προβάδισμα του αντιπάλου του». Όπως σημειώνει μάλιστα «Η επικράτηση Ανδρουλάκη στον πρώτο γύρο δεν είναι το καλύτερο νέο για τους εταίρους του δικομματισμού. Αν ο Παπανδρέου επικρατούσε, η ΝΔ θα είχε τη δυνατότητα αλίευσης στελεχών και ψηφοφόρων από τη δεξιά πτέρυγα Και το ίδιο ισχύει για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν επικρατούσε ο Λοβέρδος».

Αναφέρει επίσης, ότι η μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ «αν και ευνοήθηκε από τη συναισθηματική συσπείρωση μετά την απώλεια της Φώφης Γεννηματά και τη δημοσιότητα που ακολούθησε, αποτελεί μια ισχυρότατη προειδοποίηση για τα δύο μεγαλύτερα κόμματα. Η συμμετοχή και νέων στις εκλογές ενός κόμματος που θεωρείται γερασμένο αποτελεί έναν ακόμη καινούργιο παράγοντα».

Κυρίως για τη ΝΔ «με τη δεξιόστροφη πολιτική της, θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να αλιεύσει ψηφοφόρους από τον χώρο, ενώ και η δεξαμενή στελεχών φαίνεται να στερεύει» παρατηρεί ο ευρωβουλευτής. Για να συμπληρώσει: «Για τον ΣΥΡΙΖΑ, στο γήπεδο της κεντροαριστεράς και της μεγάλης προοδευτικής παράταξης, εμφανίστηκε πλέον και άλλος παίκτης».

Ο Στέλιος Κούλογλου, δεν αποφεύγει να ασκήσει σκληρή κριτική κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας πως «έχει αργήσει να κάνει τις αναγκαίες επεξεργασίες, εγκλωβισμένη σε μια άγονη, εσωτερική αντιπαράθεση» για να συμπληρώσει: «Το κυριότερο ίσως, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το 32% του 2019 για να αποκτήσει γερά ερείσματα στην κοινωνία, στα συνδικάτα, τις γειτονιές και την τοπική αυτοδιοίκηση. Από τους δήμους μέχρι τον δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας, το ΚΙΝΑΛ διαθέτει μεγαλύτερη επιρροή και στελέχη».