Οι πολιτικές αυτής της κυβέρνησης είναι πρωτίστως στραμμένες στη νέα γενιά. Τρανή απόδειξη το συνεκτικό πλαίσιο πολιτικών που αφορούν ουσιαστικά και κατά προτεραιότητα τους νέους μας.

Ενδεικτικό παράδειγμα η πολιτική μας για το πρώτο ένσημο. Μια εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία, η οποία δίνει τη δυνατότητα σε κάποιον νέο να πιάσει δουλειά, δίνοντας ταυτόχρονα και το αντίστοιχο ποσό στον εργοδότη, ο οποίος θα προσλάβει αυτόν τον νέο για να ξεκινήσει την πρώτη του δουλειά. Προς όφελος των νέων μας επιστρατεύουμε και τα πολύ σημαντικά προγράμματα του ΟΑΕΔ για τις επιδοτούμενες θέσεις εργασίας, τα οποία εξασφαλίζουν την απασχόλησή τους και αποκλιμακώνουν την ανεργία.

Ωστόσο δεν παραγνωρίζουμε και τον πρωτογενή μας τομέα. Θέλουμε οι νέοι αγρότες να παραμείνουν στον τόπο τους. Γι’ αυτό και τους δίνουμε τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε σύγχρονους αγρότες. Το πρόγραμμα «Νέων Γεωργών» ύψους 420 εκατομμυρίων ευρώ εξασφαλίζει σημαντική οικονομική ενίσχυση έως και 40.000 ευρώ, ώστε οι νέοι να ασχοληθούν με τον πρωτογενή τομέα και να προωθήσουν τα προϊόντα τους τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.

Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προνοεί για τους νέους που έχουν αποδημήσει στο εξωτερικό. Στοχεύουμε στην επιστροφή της νέας γενιάς του brain drain. Και πώς θα το πετύχουμε; Παρέχοντας ειδικά φορολογικά κίνητρα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έφυγαν στα χρόνια της κρίσης, από τη στιγμή που θα επιλέξουν να γυρίσουν στην πατρίδα τους.

Η πολιτική μας για τη νέα γενιά ξεκινά από καλές σπουδές, εξελίσσεται σε καλές δουλειές και καταλήγει σε καλή ζωή. Και η καλή ζωή σημαίνει ποιότητα ζωής. Άδειες πατρότητας για τους νέους πατεράδες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας σε μια χώρα που αποπνέει εμπιστοσύνη.

Όλα αυτά, λοιπόν, συγκροτούν ένα πλαίσιο πολιτικών που έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στους νέους μας και το μέλλον τους. Γιατί το μέλλον ανήκει στην νέα γενιά η οποία θα είναι αυτή που τελικά θα χτίσει την Ελλάδα της επόμενης δεκαετίας. Μία Ελλάδα με αυτοπεποίθηση, παραγωγική και εξωστρεφής.

 

του Ιάσονα Φωτήλα

Βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παρασκήνιο