Μόνο το 14% των Ευρωπαίων εργαζομένων επιθυμεί να επιστρέψει κανονικά στο γραφείο μετά την πανδημία covid-19, με περισσότερους από τους μισούς να λένε ότι έχουν γίνει πιο παραγωγικοί χάρη στην τηλεργασία, που άνθισε τους τελευταίους μήνες λόγω των περιοριστικών μέτρων που υιοθέτησαν οι χώρες, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Όμως η «υβριδική εργασία», ένας συνδυασμός της τηλεργασίας και της εργασίας στο γραφείο, έχει και τα μειονεκτήματά της, με περισσότερο από το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων να απαντά ότι αισθάνεται πως εργάζεται συνεχώς ή έως τη νύκτα, όπως έδειξε η έρευνα η οποία διενεργήθηκε για λογαριασμό της Samsung Electronics από το The Future Laboratory.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 14.000 άνθρωποι από όλη την Ευρώπη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 83% των εργαζομένων ζητεί περισσότερη υποστήριξη από τους εργοδότες του προκειμένου να εξισορροπήσει την εργασιακή και την οικογενειακή τους ζωή.

Περίπου το 12% των εργαζομένων στην ΕΕ εργάστηκε για ένα διάστημα από το σπίτι το 2020, ποσοστό αυξημένο σε σχέση με το 5% πρiν την πανδημία, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

«Οι εργοδότες θα πρέπει να σκεφτούν προσεκτικά πώς θα ικανοποιήσουν τα αιτήματα της σύγχρονης, υβριδικής ζωής», σχολίασε ο Μπέντζαμίν Μπράουν αντιπρόεδρος της Samsung Europe.

Εξάλλου τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων δήλωσαν ότι έκαναν, ή σχεδιάζουν να κάνουν, αλλαγές στο σπίτι τους προκειμένου να διευκολυνθούν στην τηλεργασία, δημιουργώντας για παράδειγμα έναν χώρο που χρησιμοποιείται ως γραφείο, ενώ το 41% αποφάσισε να μετακομίσει.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ