Ο μετεωρολόγος και βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στο κύμα κακοκαιρίας που αναμένεται να συνεχιστεί και το Σάββατο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε το Σάββατο θα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη μέρα σε ό,τι αφορά τις βροχοπτώσεις. «Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία αναμένονται βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, και στο Βόρειο και βορειοανατολικό Αιγαίο. Στα κεντρικά και νότια του Αιγαίου, ναι μεν ο καιρός κατά διαστήματα θα είναι άστατος, όμως οι βροχές θα πιο τοπικέ».

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, ειδικά στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πειλοποννησο και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης τα φαινόμενα θα έχουν και ένταση και διάρκεια και ενδεχομένως οι καταιγίδες να προκαλέσουν και πλημμυρικά φαινόμενα.

Φαινόμενα και στην Αττική -Προσοχή στα δυτικά
«Προφανώς, κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα βρέξει και στην Αττική και μάλιστα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα και για εκδήλωση τοπικών καταιγίδων στο νόμο» τονίζει σχετικά με την Αττική.

«Δυστυχώς οι δείκτες αστάθειας επιμένουν να είναι και σήμερα μεγάλοι ειδικά για την περιοχή της δυτικής Ελλάδας σε ό,τι αφορά στα φαινόμενα του Σαββάτου. Αυτό σημαίνει ότι σε τοπικό επίπεδο, στα δυτικά, ενδεχομένως να επικρατήσουν και ακραίες σε ένταση ή διάρκεια βροχοπτώσεις» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο, στο μεταξύ, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι και πολύ ισχυροί, με εντάσεις που στα πελάγη θα αγγίζουν τοπικά και τα 9 μποφόρ. Χρειάζεται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή και να αποφευχθούν οι μετακινήσεις κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των ισχυρών φαινομένων.