Ο γνωστός αρνητής δικηγόρος, Νίκος Αντωνιάδης  έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση του θανάτου της 54χρονης που νοσηλευόταν με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό, με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων και συγκεκριμένα δύο κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος.

Ο εισαγγελέας έχει καλέσει τον δικηγόρο να δώσει ανωμοτί εξηγήσεις, μέσω πταισματοδίκη, για τα κακουργήματα της συνέργειας σε θανατηφόρα έκθεση, της συνέργειας στην παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό και το πλημμέλημα της συμμετοχής σε αυτοκτονία.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης κλήθηκαν και κατέθεσαν οι γιατροί του νοσοκομείου Ευαγγελισμός οι οποίοι έριξαν “φως” στα όσα διαδραματίστηκαν στο νοσοκομείο τις κρίσιμες μέρες που η γυναίκα αρνείτο επίμονα τη διασωλήνωση.

Για εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου έχει κληθεί και ο σύζυγος της 54χρονης γυναίκας στον οποίο αποδίδεται φυσική αυτουργία στα παραπάνω αδικήματα.

Υπενθυμίζεται πως ο δικηγόρος κατηγορείται και για διασπορά ψευδών ειδήσεων κατ΄εξακολούθηση, κατέθεσε την Παρασκευή προσφυγή στην Εισαγγελία Εφετών Αθηνών ζητώντας να μην δικαστεί για αυτό το αδίκημα.

Στην προσφυγή του φέρεται να επαναλαμβάνει τους ίδιους ισχυρισμούς που τον έφεραν σε θέση κατηγορουμένου, μεταξύ αυτών, επιμένει για σχέδιο εξόντωσης του πληθυσμού με τους εμβολιασμούς κατά της Covid19.

Η προσφυγή του δικηγόρου μελετάται από εισαγγελέα και άμεσα θα προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο για την απόρριψη ή όχι του αιτήματος του κατηγορούμενου.