Με 85 βουλευτές μένει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ μετά τη διαγραφή του Παναγιώτη Κουρουμπλή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Παράλληλα, πλέον οι ανεξάρτητοι βουλευτές είναι τρεις: ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (διεγράφη από τη ΝΔ), η Κωνσταντίνα Αδάμου (έφυγε από το ΜέΡΑ25) και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι προκλητικές δηλώσεις Κουρουμπλή για «δολοφονίες» από την κυβέρνηση -από το βήμα, μάλιστα, της Βουλής- προκάλεσαν σάλο.

Οι βουλευτές της ΝΔ φώναζαν «ντροπή», ο πρόεδρος της Βουλής του ζητούσε να ανακαλέσει, ενώ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Φίλης έσπευσαν να πάρουν σαφείς αποστάσεις, λέγοντας πως δεν εκφράζουν το κόμμα τους αυτές οι φράσεις.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κων. Τασούλας, αφού αρνήθηκε ο κ. Κουρουμπλής να ανασκευάσει, του επέβαλε μομφή, ωστόσο ο βουλευτής επέμενε και το κλίμα δυσαρέσκειας διογκωνόταν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου ζητούσε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του.

Αμέσως ενημερώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος βρίσκεται στις Βρυξέλλες για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES).

Το οργισμένο τηλεφώνημα Τσίπρα σε Γεροβασίλη
Σύμφωνα με πληροφορίες από συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οργισμένος, τηλεφώνησε στη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Όλγα Γεροβασίλη. Ο Αλ. Τσίπρας ζήτησε από την Ολγα Γεροβασίλη να μεταφέρει το μήνυμα στον Παναγιώτη Κουρουμπλή ότι ή θα ανακαλέσει από το βήμα της Βουλής τα όσα είπε ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μήνυμα πέρασε στον Π. Κουρουμπλή και του ζητήθηκε να πάρει πίσω τις δηλώσεις περί δολοφόνων. Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, το σκέφτηκε και έδειξε θετικός στο παραπάνω ενδεχόμενο. Επέστρεψε στην Ολομέλεια, ωστόσο δεν έκατσε πολύ και έφυγε. Η ώρα περνούσε και η δήλωση δεν γινόταν, ώσπου τελικά ελήφθη η απόφαση διαγραφής του βουλευτή.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

πηγή: iefimerida