Συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης δύο αλλοδαποί, ηλικίας 33 και 37 ετών, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για την από κοινού τέλεση ληστείας, βαριάς σωματικής βλάβης και αρπαγής.

Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής, οι δράστες  εισέβαλαν σε ισόγεια οικία στην Αθήνα και αφού ακινητοποίησαν με τη χρήση βίας τον 23χρονο αλλοδαπό ένοικο, του αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια οι δράστες έδεσαν το θύμα με σύρμα και με τη χρήση σωματικής βίας, απαιτούσαν να επικοινωνήσει με τους γονείς του, προκειμένου να ζητήσουν«λύτρα»για την απελευθέρωση του.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας, έπειτα από εκκλήσεις του θύματος για βοήθεια, οι οποίες έγιναν αντιληπτές από περίοικους, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης έφτασαν άμεσα στο σημείο και προκειμένου να προστατέψουν άτομο που βρισκόταν σε κίνδυνο ζωής, μπήκαν στο σπίτι, συνέλαβαν τους δύο δράστες πριν προλάβουν να διαφύγουν και απελευθέρωσαν τον παθόντα. Το 23χρονο θύμα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Στο χώρο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κομμάτι από σύρμα, μεταλλική ράβδος μήκους 86 εκατοστών και ξύλινη ράβδος μήκους 71 εκατοστών

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τ.Α. Κολωνού, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.