Η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της παράταξης  – Πώς κρίνουν οι πολίτες τον Γιώργο Πατούλη

Η έρευνα της Interview για λογαριασμό της «Political» «ακτινογραφεί» τη μεγαλύτερη περιφέρεια της
χώρας, την Αττική, σε μια κρίσιμη χρονικά συγκυρία.

Από τη μια βρισκόμαστε ενόψει των γιορτών Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε ένα περιβάλλον που επηρεάζεται από την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον, με τους πολίτες να αξιολογούν και να κρίνουν τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την υγειονομική άμυνα της χώρας, καθώς και τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Από την άλλη, «χωνεύονται» οι ανατιμήσεις των προϊόντων από το καταναλωτικό κοινό και οι αυξήσεις στα πάγια έξοδα ενός νοικοκυριού, απότοκα της διεθνούς κρίσης στην ενέργεια και τις μεταφορές.

Επομένως, τα ευρήματα της Interview αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, υπό το πρίσμα ότι η κυβέρνηση και οι επιλογές της έχουν δοκιμαστεί σε δύσκολες συνθήκες, κάτι που καταγράφεται στη στατιστική έρευνα, όπως και τα κόμματα για τον τρόπο που ασκούν την αντιπολιτευτική κριτική τους.

Σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «αν την επόμενη Κυριακή είχαμε εθνικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 33,9% των ερωτηθέντων απαντά Νέα Δημοκρατία και το 24,2% λέει ΣΥΡΙΖΑ. Η ανοδική τάση του Κινήματος Αλλαγής επιβεβαιώνεται στη δημοσκόπηση, καθώς συγκεντρώνει το 8,2% των ερωτηθέντων, ποσοστό υψηλότερο του 5,44% που κατέγραψε στις εθνικές εκλογές στην Αττική.