Η Περιφέρεια Αττικής γιορτάζει φέτος τη λάμψη των Χριστουγέννων και τον ερχομό του Νέου Έτους εκ του σύνεγγυς, μετατρέποντας το Πεδίο του Άρεως, το μεγαλύτερο Πάρκο του κέντρου της Αθήνας, σε ένα φωτεινό και λαμπερό Χριστουγεννιάτικο Θεματικό Πάρκο.

Ένα πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με μουσική, παιδικές παραστάσεις και show θα χαρίσει μοναδικές στιγμές σε μικρούς και μεγάλους καθ’ όλη τη διάρκεια των εορταστικών ημερών.

Η αυλαία για τις εκδηλώσεις απόψε, Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη με την παρουσία της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα και με τη σύμπραξη της Υψιφώνου Μυρσίνης Μαργαρίτη.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη σε συνδυασμό με την αγαστή συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργου Δημόπουλου, της Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Μαίρης Βιδάλη και του Τομεάρχη Πολιτισμού – Περιφερειακού Συμβούλου κατεξοχήν αρμόδιου για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις Χάρη Ρώμα, η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί ένα πολυσυλλεκτικό και προσαρμοσμένο στις επιταγές των καιρών πρόγραμμα με πολλή μουσική, κέφι, χορό, λάμψη και φώτα σε Μία γιορτή, για όλη την Αττική με ελεύθερη είσοδο.

Με αφορμή την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης απευθύνει μήνυμα και καλεί όλους να επισκεφτούν το Πεδίο του Άρεως. «Από την καρδιά της Αθήνας, «ανοίγουμε» ξανά στο κοινό και δίνουμε ξεχωριστό χρώμα και ζωή στον εμβληματικό χώρο του Πεδίου του Άρεως, το οποίο φιλοδοξούμε να μετατρέψουμε για είκοσι δύο ημέρες σε μια απέραντη γιορτινή σκηνή, όπου θα εναλλάσσονται ποικίλα καλλιτεχνικά και πολιτιστικά δρώμενα, που θα ικανοποιούν όλα τα γούστα, για κάθε ηλικία. Σας καλώ να επισκεφθείτε το Πεδίο του Άρεως να μοιραστούμε μαζί τη χαρά των Εορτών και να υποδεχθούμε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση το 2022».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών Γιώργος Δημόπουλος τονίζει: «Με όχημα τον Πολιτισμό και τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες που θα γεμίσουν το Πεδίον του Άρεως, αναβαθμίζουμε το Κέντρο της Αθήνας και στέλνουμε μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας ότι οι μέρες του νέου έτους θα είναι καλύτερες για όλους μας. Ανάβουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο για να λάμψει το φως των Χριστουγέννων στις καρδιές μας. Για να γεμίσει το Πάρκο μας από παιδικά χαμόγελα. Οι εκδηλώσεις, που με τόση αγάπη ετοίμασε η Περιφέρεια Αττικής, απευθύνονται σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Ευτυχισμένο το νέο έτος για εσάς και τις οικογένειές σας. Ας είναι το ξεκίνημα του 2022 αφετηρία μίας δημιουργικής χρονιάς. Χρόνια πολλά!».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Μαίρη Βιδάλη δίνοντας έμφαση σε ένα καλύτερο αύριο επισημαίνει: «Στο εμβληματικό πάρκο του Πεδίου του Άρεως με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη, προσφέρουμε στους πολίτες ένα χαρμόσυνο πρόγραμμα εκδηλώσεων. Η δύσκολη εποχή που βιώνουμε απαιτεί διεξόδους ευφορίας και αισιοδοξίας, εργαζόμαστε όλοι μαζί με πίστη και συνέπεια για ένα καλύτερο αύριο».

Ο Τομεάρχης Πολιτισμού της Περιφέρειας Αττικής- Περιφερειακός Σύμβουλος κατεξοχήν αρμόδιος για τις θεατρικές και τις μουσικές εκδηλώσεις, Χάρης Ρώμας, δήλωσε: «Η πολιτική δεν πρέπει να είναι μόνο διαχείριση, αλλά κυρίως προσφορά. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εμείς, στην Περιφέρεια Αττικής, προσφέρουμε στον κόσμο, για είκοσι δύο μέρες, ένα Χριστουγεννιάτικο Πάρκο στο Πεδίο του Άρεως, εντελώς δωρεάν. Ανυπομονώ κι εγώ να παρευρεθώ για ν’ ακούω συνεχώς ολόγυρά μου παιδικά χαρούμενα γέλια! Στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ο πολιτισμός μοιάζει πιο απαραίτητος και σωτήριος παρά ποτέ για την ψυχική μας υγεία. Τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα, υποδεχόμαστε μικρούς και μεγάλους για να γιορτάσουμε μαζί στον χριστουγεννιάτικο κόσμο μας, με χαρά και ελπίδα!».

Το πρώτο σαββατοκύριακο των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων περιλαμβάνει: το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου, στις 12:00 το κουκλοθέατρο «Η επανάσταση των γλυκών και το μαγικό κάλεσμα», στις 13:00 Χριστουγεννιάτικα ακούσματα από τη Χορωδία της Περιφέρειας Αττικής και τη Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Αθηνών και στις 16:00 συναυλία με το Γιάννη Σαββιδάκη και το συγκρότημά του ενώ την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου, στις 12:00 την Παιδική Θεατρική Παράσταση «Τα Χριστούγεννα της Οδέττης και του Αρθούρου», στις 13:00 το SHOW με σαπουνόφουσκες La Petite Marguerite και στις 16:00 τη συναυλία με την Αρτέμιδα Ματαφιά. Στις 11:00 π.μ., και τις δύο ημέρες, θα πραγματοποιούνται καλλιτεχνικά εργαστήρια για τους μικρούς επισκέπτες του Πεδίου του Άρεως.

 

*Για την είσοδο ισχύουν όλα τα μέτρα που έχουν οριστεί από την Κυβέρνηση για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (covid-19).