Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης μίλησε το πρωί της Δευτέρας στην πρωινή εκπομπή του OPEΝ για την ποινή που μπορεί να επιβάλλει το δικαστήριο στον παρουσιαστή, Στάθη Παναγιωτόπουλο.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο δικηγόρος, το δικαστήριο μπορεί να επιβάλλει στον Στάθη Παναγιωτόπουλο ποινή 1-5 ετών, με αναστολή.

Ο Γιάννης Μαρακάκης αναφορικά με την υπόθεση του Στάθη Παναγιωτόπουλου και τις αποκαλύψεις πρώην συντρόφου του, για τις αναρτήσεις με προσωπικές τους στιγμές στο διαδίκτυο υπενθύμισε πως «Η δίωξη που έχει ασκηθεί εναντίον του είναι ένα απλό πλημμέλημα. Δεν έχει επιβληθεί περιοριστικός όρος, γιατί δεν διώκεται για κακούργημα ώστε να περάσει από ανάκριση και να του επιβληθούν περιοριστικοί όροι».

Ο γνωστός ποινικολόγος εξηγεί πτυχές της νομικής διαδικασίας εναντίον του παρουσιαστή και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε η πράξη αυτή να σταματήσει να είναι πλημμέλημα και να γίνει κακούργημα.

Μαρακάκης για Στάθη Παναγιωτόπουλο: Ενα αμιγώς σεξουαλικό έγκλημα

ο Γιάννης Μαρακάκης, για μία μήνυση που τρέχει αρκετά χρόνια είπε πως: «Η καταγγέλλουσα βρήκε το θάρρος να δημοσιοποιήσει ένα θέμα που αφορά σε ένα πρόσωπο που μπαίνει σε όλα τα σπίτια».

Ο Γιάννης Μαρακάκης μίλησε για μία διάταξη που αφορά την απλή παραβίαση των προσωπικών δεδομένων, κάτι που πρέπει να αλλάξει. Ενα αμιγώς σεξουαλικό έγκλημα, όπως τόνισε ο Γιάννης Μαρακάκης. «Δεν έχει περάσει από ανάκριση για κακούργημα, οπότε μπορεί και να μετοικίσει εάν θέλει, αφού δεν του έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι. Αυτό σημαίνει πως μπορεί και να μην παραστεί στο δικαστήριο», είπε ο Γιάννης Μαρακάκης, «ό,τι ποινή και αν ακούσει». Σε ερώτηση για το μέγιστο ποινής που μπορεί να του επιβληθεί, είναι από 1 έως 5 έτη όπως είπε ο Γιάννης Μαρακάκης, με αναστολή, δηλαδή δεν θα την εκτίσει.