Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο του ΚΙΝΑΛ

Την ώρα που ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας επαναλάμβανε για δεύτερη φορά σε τρεις ημέρες το αίτημα για πρόωρες εκλογές, έβλεπε το φως μια ακόμη δημοσκόπηση που επιβεβαιώνει την ανοδική τάση που παρουσιάζει στην κοινή γνώμη η απήχηση του Κινήματος Αλλαγής μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην ηγεσία του.

Μετά τις μετρήσεις της Καπα Research, της Prorata, της MRB και της Marc, που δημοσιοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες, ήρθε τη Δευτέρα η έρευνα της ALCO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open να καταγράψει τη σημαντική άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ και την ταυτόχρονη υποχώρηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί στις 6,6 εκατοστιαίες μονάδες η απόσταση μεταξύ των δύο κομμάτων και να διευρυνθεί στις 11,5 μονάδες η διαφορά ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία που συγκεντρώνει 32,6% (από 33,3%).

Η δύναμη του Κινήματος Αλλαγής μετρήθηκε στο 12% στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή επί των εγκύρων φθάνει στο 13,6%. Αντιστοίχως ο ΣΥΡΙΖΑ μετρήθηκε στο 18,6% στην πρόθεση ψήφου και με αναγωγή επί των εγκύρων φτάνει στο 21,1%. Ενδιαφέρον παρουσιάζει εξάλλου ότι το 56% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι περιμένουν αύξηση των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ, ενώ το 32% αναφέρει ότι μετά από την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη βλέπει «περισσότερο θετικά» το τρίτο κόμμα της Βουλής.