Σήμερα οι ανακοινώσεις –  Γιατί οι πολίτες θα το πληρώσουν από την τσέπη τους

Με υποχρεωτικό rapid test για την είσοδο σε όλους τους κλειστούς χώρους θα γίνει το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς υπό τον φόβο της μετάλλαξης Όμικρον.

Οι ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα καθώς στις 10 συνεδριάζει η υποεπιτροπή των επιδημιολόγων και το μεσημέρι η ολομέλεια της Επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που θα κάνει την τελική εισήγηση προς την κυβέρνηση.

Ανάλογο μέτρο δεν προκρίνεται για την παραμονή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικά στελέχη, καθώς δεν εκτιμάται ότι είναι επαρκής χρόνος για την προετοιμασία των καταστημάτων και για την διάθεση των τεστ που θα χρειαστούν. Αυτός θα είναι και ο μόνος περιορισμός που θα προστεθεί για την περίοδο των εορτών με την κυβέρνηση να διατηρεί το υπάρχον πλαίσιο ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα η αγορά και να παραμείνουν ανοιχτές η οικονομία και η κοινωνική ζωή.

Το κόστος θα επιβαρύνει τους εμβολιασμένους πολίτες που θα αποφασίσουν να κάνουν ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς σε κάποιο κέντρο διασκέδασης ή άλλον εσωτερικό χώρο εστίασης και είναι η πρώτη φορά που επωμίζονται ένα τέτοιο κόστος, παρότι εμβολιάστηκαν. Στην κριτική που γίνεται από το Μέγαρο Μαξίμου απαντούν ότι πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο για την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

«Θα τους εξασφαλίσει ακόμα περισσότερο και τους ίδιους και όλους τους γύρω ότι θα είναι όσο το δυνατόν πιο “στεγανοποιημένος” ο χώρος, από τον κίνδυνο να υπάρχει κάποιος εκεί που θα νοσεί, εκείνες ή εκείνη τη μέρα που ο συνωστισμός σε κλειστούς χώρους συνιστά έναν παραπάνω κίνδυνο για να νοσήσει κάποιος και να το διασπείρει και στην υπόλοιπη κοινότητα» εξήγησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.