Τηλεφωνική επικοινωνία για την κατάσταση στην Ουκρανία και το Μάλι, καθώς και για την «ασφάλεια της ευρωπαϊκής ηπείρου, είχε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γάλλος ομόλογός του Εμμανουέλ Μακρόν»,  όπως ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες, στην επικοινωνία τους σήμερα, συζήτησαν τα σχέδια των ρωσικών προτάσεων για τις εγγυήσεις ασφαλείας, που κοινοποιήθηκαν στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και εν συνεχεία δημοσιοποιήθηκαν.

«Συνεχίσθηκε η συζήτηση των ζητημάτων που αφορούν στην ενίσχυση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Στο πλαίσιο αυτό δόθηκε προτεραιότητα στα σχέδια, τη συνθήκη μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ για τις εγγυήσεις ασφαλείας και τη συμφωνία για τα μέτρα διασφάλισης της ασφάλειας της Ρωσίας και των κρατών μελών του ΝΑΤΟ, τα οποία παραδόθηκαν στους αντίστοιχους παραλήπτες, συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας και εν συνεχεία δημοσιοποιήθηκαν» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ρώσος πρόεδρος, συνεχάρη τον Γάλλο ομόλογό του για την επέτειο των γενεθλίων του, ενώ οι δύο ηγέτες αντήλλαξαν ευχές ενόψει των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.