Καθώς ο αριθμός των νέων κρουσμάτων καταγράφει νέο ρεκόρ για δεύτερη ημέρα στη Μάλτα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πιο αυστηρά μέτρα για τον κορωνοϊό.

Ο υπουργός Υγείας Κρις Φερν ανέφερε πως οι εκδηλώσεις όπου δεν είναι δυνατό να υπάρχουν καθήμενοι απαγορεύονται από τις 27 Δεκεμβρίου, ενώ οι αθλητικές εκδηλώσεις πρέπει να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών. Όλοι οι χώροι εκδηλώσεων πρέπει να κλείνουν έως τη 1.00 το πρωί.

Ο εορτασμός του Νέου Χρόνου σε υπαίθριο χώρο στην πρωτεύουσα Βαλέτα, ακυρώθηκε. Ο Φερν δήλωσε πως όλοι ηλικίας 18 ετών και άνω, θα μπορούν να ζητήσουν να κάνουν αναμνηστική δόση από τις 27 Δεκεμβρίου και τα πιστοποιητικά εμβολιασμού θα είναι απαραίτητα για την είσοδο στους περισσότερους χώρους από τις 17 Ιανουαρίου.

Στη Μάλτα, τα ποσοστά εμβολιασμού υπερβαίνουν το 90%, ένα από τα υψηλότερα στην Ευρώπη. Σήμερα όμως κατέγραψε 733 νέες μολύνσεις από τον ιό από 582 χθες, Τετάρτη. Ο Φερν εξήγησε, πως έχουν εντοπιστεί οι πρώτες δύο μολύνσεις από την παραλλαγή Όμικρον, αλλά πρόσθεσε πως είναι βέβαιος πως μπορεί να τεθεί υπό έλεγχο με τις αναμνηστικές δόσεις.