Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η αγορά και οι επιχειρήσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη και εκπροσώπων της Δ.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και συγκεκριμένα του πρόεδρου της Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, του Οικονομικού Επόπτη Γιάννη Βουτσινά και του Υπεύθυνου Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων Στέφανου Γεωργιάδη σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο υπουργείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, ο Οικονομικός Επόπτης της ΚΕΕΕ και πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιώς Γιάννης Βουτσινάς, αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της πανδημίας Covid 19 στο σύνολο τους οι επιχειρήσεις της εστίασης και ζήτησε από τον υπουργό να υπάρξει ευελιξία στην εφαρμογή των μέτρων της Πολιτείας για την ανάσχεση της πανδημίας, ώστε οι επιχειρήσεις του κλάδου να μπορέσουν να λειτουργήσουν με ασφάλεια μεν, αλλά χωρίς προσκόμματα δε, κατά την εορταστική περίοδο.

Επίσης, ο κ. Γ. Βουτσινάς έθιξε και το θέμα της κατακόρυφης ανόδου του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων, λόγω του ενεργειακού πληθωρισμού και ανέφερε στον υπουργό ότι τα μέτρα που ήδη έχει λάβει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των αυξήσεων στην ενέργεια, θα πρέπει να είναι «δυναμικά» και να αναπροσαρμόζονται όσο διαρκεί η αύξηση των τιμών, με στόχο να περιοριστεί το ήδη επιβαρυμένο κόστος λειτουργίας τους και να διευκολυνθεί η περιορισμένη ρευστότητα τους.

Τέλος, ανέπτυξε τις προτάσεις του επιμελητηρίου για την ενίσχυση της ρευστότητάς τους, ως αναγκαία προϋπόθεση για την εύρυθμη λειτουργία τους και την επιτέλεση του θεσμικού τους ρόλου, ως συμβούλων της Πολιτείας επί οικονομικών ζητημάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ