«Αν δώσουμε δωρεάν rapid test θα χρεοκοπήσουμε!»

Τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν «φρένο» για τη μετάλλαξη Όμικρον ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στην τηλεόραση του MEGA.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως τόσο τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα όσο και τα μέτρα που θα ανακοινωθούν μετά τις 3 Ιανουαρίου έχουν στόχο να αφήσουν την αγορά να κινηθεί αλλά και να περιορίσουν τα κρούσματα.

«Η Επιτροπή εισηγείται, η κυβέρνηση αποφασίζει. Να δουλέψουμε καλά στις γιορτές, δεν χρειάζεται πανικός. Η Ελλάδα παραμένει με ανοιχτή οικονομία και αγορά. Με το πέρας των εορτών θα υπάρχει μία μικρή περίοδος για μάζεμα, για να μην ξεφύγει η κατάσταση».

Παράλληλα, σημείωσε πως με τη μετάλλαξη Όμικρον ελάχιστοι μπαίνουν στις ΜΕΘ: «Και 50.000 κρούσματα να έχουμε την ημέρα, δεν χρειάζεται πανικός» είπε χαρακτηριστικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο κόστος των μοριακών τεστ και των rapid test λέγοντας ότι η Ελλάδα έχει τις φθηνότερες τιμές στην Ευρώπη σχετικά με το PCR test, ενώ τα rapid και self test είναι σε πολύ καλό επίπεδο ασφάλειας και αξιοπιστίας.

Ο υπουργός εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο να διατίθενται δωρεάν τα rapid test στους εμβολιασμένους: «Αν η κυβέρνηση επιδοτήσει τα rapid test για όλο τον πληθυσμό ασταμάτητα και πάντα, είναι δισεκατομμύρια αυτά και θα χρεοκοπήσουμε και θα έχουμε μνημόνιο. Αυτό θέλετε;».

Δείτε όσα είπε στο MEGA