Σύμφωνα με την ανακοίνωση της υπηρεσίας Τύπου των δικαστηρίων της Μόσχας, πρόστιμο 1,99 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (23.398.997 εκατομμυρίων ευρώ ) επέβαλε, σήμερα Παρασκευή, Ρωσικό δικαστήριο στη Meta Platforms, λόγω ότι επανειλημμένα απέτυχε να διαγράψει περιεχόμενο που η Ρωσία θεωρεί παράνομο.

Το δικαστήριο Ταγκάνσκι της Μόσχας, είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι επέβαλε στην εταιρεία Alphabet της Google, πρόστιμο 7,2 δισεκατομμυρίων ρουβλίων (78,5 εκατ. ευρώ), επειδή συστηματικά δεν απομάκρυνε περιεχόμενο που η Ρωσία θεωρεί απαγορευμένο.

Η ρωσική ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor ανέφερε, ότι οι αμερικανικές εταιρείες Meta Platforms και Google απειλούνται με νέα πρόστιμα επί του κύκλου εργασιών τους επειδή δεν έχουν απομακρύνει περιεχόμενο που θεωρείται απαγορευμένο στη Ρωσία.

«Την παρούσα στιγμή δεν έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 2.000 περιεχόμενα στο Facebook και Instagram», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ρυθμιστικής αρχής στην οποία επισημαίνεται ότι από την πλατφόρμα «της Google δεν έχουν απομακρυνθεί περισσότερα από 2.600 περιεχόμενα».