Την στήριξη της δομής Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ), μέσα από τα προγράμματα κοινωνικής ενσωμάτωσης, ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, κατά την επίσκεψη του στον χώρο, όπου μοίρασε δώρα στα παιδιά, άκουσε χριστουγεννιάτικα τραγούδια και δέχθηκε χειροποίητα δώρα τους.

Τον κ. Πατούλη συνόδευσαν οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλος, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μ. Κουρή και Ανάπτυξης Γ.Βλάχος, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους αποκατάστασης και θεραπείας των παιδιών και ενημερώθηκαν από την πρόεδρο Ε. Σκουτέλη και μέλη της διοίκησης για την ιστορία, το έργο και την αδιάλειπτη προσφορά της εταιρείας, επί 84 συναπτά έτη, καθώς ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1937. Σήμερα, στη Δομή εξυπηρετούνται περί τα 200 παιδιά και οι οικογένειες τους ημερησίως, ενώ στα 6 παραρτήματα της ΕΛΕΠΑΠ που λειτουργούν σε όλη την Ελλάδα, στηρίζονται καθημερινά πάνω από 1.000 παιδιά.

Σε δηλώσεις του, ο περιφερειάρχης εξέφρασε τη στρατηγική προτεραιότητα της κοινωνικής πολιτικής της περιφέρειας να βοηθά αυτά τα παιδιά να ενσωματωθούν στον κοινωνικό ιστό με ισότιμους όρους, δηλώνοντας: «Σ΄αυτό το πλαίσιο, ως περιφέρεια, θα οριστικοποιήσουμε το σχεδιασμό και τις προτάσεις που επεξεργαζόμαστε προκειμένου να στηριχθεί η σημαντική αυτή δομή, μέσα από τα προγράμματά μας, όπως κάνουμε και με τις 292 κοινωνικές δομές, που χρηματοδοτούνται από το ΠΕΠ Αττικής με πόρους ύψους 160 εκατ. ευρώ. Σ΄αυτά τα γενναία παιδιά που διεκδικούν και δικαιούνται μία ευκαιρία για μία φυσιολογική ζωή, θα είμαστε δίπλα, ουσιαστικοί συμπαραστάτες στον αγώνα και στην προσπάθεια που καταβάλλουν».