Λίγο καιρό αφότου ανήλθε στην προεδρία του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, δήλωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ του εμβολιασμού, δίνοντας ένα ξεκάθαρο στίγμα για την πολιτική που θα ακολουθήσει ως αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, έχει στην ατζέντα του ως προτεραιότητα την πανδημία και την εξέλιξή της στην χώρα μας. Έχει καυτηριάσει αρκετές φορές την στάση της κυβέρνησης για τους χειρισμούς της, ενώ έχει προτείνει συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν τα τεστ και την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Στη σημερινή επίσκεψη του στο Κέντρο Υγείας Αλεξάνδρας, συνάντησε την διεύθυνση της δομής αλλά και εκπροσώπους των ιατρών. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των ιατρών, τόνισαν την ανάγκη για μόνιμο προσωπικό, καθώς πάνω από το 60% των εργαζομένων είναι επικουρικοί ιατροί, ενώ οι ελλείψεις αυξάνονται λόγω και της νόησης των ιατρών από τον νέο κορωνοϊό. Ζήτησαν επίσης την αναβάθμιση του εξοπλισμού, και των υποδομών για διεξαγωγή τεστ PCR, ώστε να μπορούν να βγαίνουν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα και όχι σε 48 ή 72 ώρες όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή σε πολλές περιπτώσεις.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ από τη μεριά του, επισήμανε την ανάγκη μακροπρόθεσμων επενδύσεων στην πρωτοβάθμια υγεία, αξιοποιώντας και τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης. Όπως μάλιστα σημείωσε, ενώ άλλες χώρες έχουν αποφασίσει να διαθέσουν ένα σημαντικό μέρος των κονδυλίων που θα λάβουν για την ενίσχυση της υγείας, η Ελληνική κυβέρνηση έχει διαφορετικές προτεραιότητες. Όσον αφορά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει ήδη προτείνει με τροπολογία του την ένταξης τους στα βαρέα και ανθυγιεινά, κάτι που δεν έγινε δεκτό από την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, έχει ήδη ξεκινήσει η καμπάνια ενημέρωσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με σύνθημα «ραντεβού αλληλεγγύης, ραντεβού ζωής» και hashtag #spametonfovo. Οι πρώτες αφίσες που κυκλοφορούν απευθύνονται στους νέους αλλά και στις μεγαλύτερες ηλικίες. Στις περισσότερες, παρουσιάζονται συγκεκριμένα στοιχεία και στατιστικές υπερ του εμβολιασμού, όπως ότι «το 11% των ανεμβολίαστων που νόσησαν από COVID19, θα έχουν συμπτώματα διαρκείας».

Ακολούθως παραθέτουμε τις αφίσες εκστρατείας υπερ του εμβολιασμού που δημοσίευσε το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ:

Στιγμιοτυπο_2022-01-07__4_50_51_μμ

 

Στιγμιοτυπο_2022-01-07__4_56_08_μμ

Στιγμιοτυπο_2022-01-07__4_57_12_μμ

Στιγμιοτυπο_2022-01-07__5_01_08_μμ