Μια σπείρα τεσσάρων ανήλικων παιδιών, που έχει διαπράξει τουλάχιστον δυο ληστείες και εννέα κλοπές τους τελευταίους έξι μήνες στην Πάτρα, με θύματα κυρίως πεζούς, συνέλαβε το πρωί της Τετάρτης η αστυνομία της Ασφαλείας μετά την τελευταία τους επίθεση.

Οι νεαροί δράστες, που είναι ηλικίας 16, 15, 15 και 14 χρόνων, προσέγγισαν τρεις άλλους ανήλικους που περπατούσαν ανυποψίαστοι και τους άρπαξαν 15 ευρώ και ένα κινητό. Οι αστυνομικοί τους εντόπισαν άμεσα, τους συνέλαβαν και ανακάλυψαν την πλούσια, παράνομη δράση τους, όπου περιλαμβάνει, δυο ληστείες που διέπραξαν τρεις από τους ανήλικους στις 21 Δεκεμβρίου και την περασμένη Κυριακή. Στην πρώτη περίπτωση, δυο από αυτούς χτύπησαν έναν πεζό και άρπαξαν μια χρυσή αλυσίδα, ενώ στην δεύτερη ένας από τους πιτσιρικάδες απείλησε με αιχμηρό αντικείμενο έναν πεζό και του άρπαξε 40 ευρώ.

Από τις έρευνες προέκυψε ότι, από τις 28 Ιουνίου ως τις 21 Δεκεμβρίου οι τέσσερις δράστες διέπραξαν ακόμη οκτώ, με θύματα πεζούς και μια ακόμη σε κατάστημα και άρπαξαν συνολικά 335 ευρώ, μια χρυσή αλυσίδα, δυο τραπεζικές κάρτες, έγγραφα, ένα κινητό τηλέφωνο και γυαλιά ηλίου, συνολικής αξίας 1.000 ευρώ! Στην κατοχή τους, όταν συνελήφθησαν, βρέθηκαν δυο κινητά τα οποία κατασχέθηκαν.

Εις βάρος των τεσσάρων νεαρών, σχηματίστηκε δικογραφία σε βαθμό κακουργήματος για ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατά περίπτωση και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών, ενώ σε βάρος των γονέων τους σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία για παραμέληση της εποπτείας τους. Οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν οι «άγουροι» κακοποιοί εμπλέκονται και σε άλλες υποθέσεις κλοπών και ληστειών.