Τι απαντά στις επικρίσεις για τα σχολεία και τα τεστ

Στο άνοιγμα των σχολείων αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου αφήνοντας παράλληλα ανοιχτό το ενδεχόμενο για επέκταση της υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς.

«Προχωράμε στο άνοιγμα των σχολείων όπως κάνει και η υπόλοιπη Ευρώπη. Το κριτήριο 50%+1 είναι ένα κριτήριο που έχει παρθεί βάση υγειονομικών και εκπαιδευτικών λόγων. Εάν παρατηρηθεί ότι πρέπει αν γίνουν προσαρμογές στο πρωτόκολλο θα είμαστε σε εγρήγορση, τα αντανακλαστικά μας είναι γρήγορα. Σε περίπτωση που παρατηρηθεί κρούσμα θα εξετάζεται όλη η τάξη» σημείωσε.

«Έχουμε τους πιο πολλούς ελέγχους και έχουμε τα πιο πολλά δωρεάν test απ’ όλες τις χώρες της Ευρώπης. Η ελληνική πολιτεία έχει διαθέσει παραπάνω από 320 εκατ. ευρώ για να δώσει στον πληθυσμό την ευκαιρία να κάνει test» είπε και πρόσθεσε πως το τελευταίο διάστημα υπήρχε αυξημένη ζήτηση για PCR test.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Οικονόμου η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους πολίτες 60 ετών και άνω απέδωσε, ενώ καταλυτικό ρόλο στη θωράκιση από τη βαριά νόσηση ήταν η τρίτη δόση. «Αν χρειαστεί να επεκταθεί η υποχρεωτικότητα, θα το κάνουμε» σημείωσε.

Δείτε όσα είπε στο MEGA