Δίνοντας το στίγμα που θα ακολουθήσει το Κίνημα Αλλαγής το επόμενο διάστημα ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι «το στίγμα μας το πολιτικό είναι η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία».

Παράλληλα όμως σχολιάζοντας την Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως «δεν μπορούμε να έχουμε μια αλώβητη κυβέρνηση που χειρίζεται τα πράγματα που χειρίζεται τα πράγματα με ελιτιστικό τρόπο» προσθέτοντας όμως πως «ο ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποιεί το εργαλείο του λαϊκισμού». Συνολικά τόνισε ότι η αντιπαράθεση των δύο κομμάτων είναι «τοξικός δικομματισμός άγονων συγκρούσεων».

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις επικείμενες εκλογές και την πιθανότητα να συνεργαστεί κυβερνητικά με ένα από τα δύο κόμματα ο Νίκος Ανδρουλάκης επισήμανε ότι επιλέχθηκε ως πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής γιατί «εγγυώμαι την αυτόνομη πορεία της παράταξης».

Σημείωσε πως στόχος του είναι «το κόμμα μας να ξαναγίνει πρωταγωνιστής και να αντικαταστήσει την κυβέρνηση της Ν.Δ μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση».

Ειδικά για την πιθανότητα να συνεργαστεί με την Ν.Δ εφόσον από τις κάλπες δεν προκύψει αυτοδυναμία ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολίασε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έχει κάψει από τώρα την απλή αναλογική και έχει ανακοινώσει δεύτερες και τρίτες εκλογές. Εμείς δεν θα μπούμε σε αυτό το παιχνίδι».

Δήλωσε ότι «μόνη δημοσκόπηση για μένα είναι η επόμενη κάλπη που θα δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε». Πάντως ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έθεσε συγκεκριμένο εκλογικό στόχο που εκτιμά ότι θα επιτύχει.