«Ευθέως αντιδημοκρατική και απολύτως καταδικαστέα» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) την προχθεσινή επίθεση ομάδας του αναρχικού χώρου στο σπίτι του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, του εισαγγελέα Εφετών Ευάγγελου Μπακέλα.

Υπενθυμίζεται ότι άγνωστοι από τον αναρχικό χώρο έριξαν μπογιές και πέταξαν τρικάκια έξω από σπίτι του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος και έδωσαν στη δημοσιότητα κείμενο στο οποίο υπογράφουν ως αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον αναρχικό Χάρη Μαντζουρίδη, την απελευθέρωση του οποίου ζητούν.

Ειδικότερα, η ΕΔΕ σε σημερινή ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Με αφορμή την προχθεσινή “επίσκεψη” αγνώστων στην οικία του προέδρου της Ένωσης Εισαγγελέων Ευάγγελου Μπακέλα και την ανακοίνωση που την συνόδευσε, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων επισημαίνει ότι η στοχοποίηση των δικαστικών λειτουργών και ιδίως των εκπροσώπων των ενώσεών τους είναι ενέργεια ευθέως αντιδημοκρατική και απολύτως καταδικαστέα. Η Πολιτεία οφείλει να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την ασφαλή και ανεμπόδιστη άσκηση των καθηκόντων όλων των δικαστικών λειτουργών».

Ο Χάρης Μαντζουρίδης, τον περασμένο Οκτώβριο, προσήχθη -και μετέπειτα συνελήφθη- έξω από το σπίτι του στα Ιλίσια, αφού κατονομάστηκε ως δράστης -ο οποίος μάλιστα σχετίζεται με την τρομοκρατία- μέσω ενός ανώνυμου τηλεφωνήματος στην ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με ληστεία που τελέστηκε το 2018.

Παν. Τσιμπούκης