Παραδέχτηκε ότι έσπασε την καραντίνα αφότου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό!

Σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στα social media, ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχτηκε ότι συνάντησε δημοσιογράφο για μια συνέντευξη δύο ημέρες αφότου βρέθηκε θετικός στον Covid-19 στις 16 Δεκεμβρίου, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή ως «λάθος κρίση». «Δέχομαι ότι έπρεπε να το επαναπρογραμματίσω», έγραψε.

Όπως αποκαλύφθηκε, ο Νόβακ Τζόκοβιτς είχε συναντήσει δημοσιογράφο της γαλλικής L’ Equipe στις 18 Δεκεμβρίου, δύο μέρες αφότου βρέθηκε θετικός, στις 16 του ίδιου μήνα.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς παραδέχτηκε ότι πήγε στη συνέντευξη και μίλησε στον δημοσιογράφο φορώντας μάσκα και όπως λέει κρατώντας τις κοινωνικές αποστάσεις, ενώ έβγαλε τη μάσκα του για τη φωτογράφιση, όπως ακριβώς είχε γίνει γνωστό πριν δυο μέρες από πληροφορίες που μετέδιδε το BBC.

Σε ότι αφορά στην εκδήλωση που παρέστη στις 17 Δεκεμβρίου υποστήριξε και εθεάθη χωρίς μάσκα με δεκάδες παιδιά γύρω του, σε τελετή απονομής βραβείων στο Βελιγράδι, υποστήριξε ότι δεν είχε λάβει το αποτέλεσμα του θετικού PCR ακόμη (το οποίο είχε κάνει στις 16 Δεκεμβρίου και είχε βγει επτά ώρες αργότερα την ίδια μέρα όπως αναφέρεται στο σχετικό έγγραφο που διέρρευσε) και ότι πριν πάρει στην εκδήλωση υπεβλήθη σε rapid που ήταν αρνητικό.

Στην ανάρτηση κατηγόρησε επίσης τον ατζέντη του λέγοντας πως αυτός έκανε το λάθος στο ταξιδιωτικό έντυπο που χρησιμοποίησε για να μπει στην Αυστραλία. Ο Τζόκοβιτς, ο οποίος είναι ανεμβολίαστος, ελπίζει να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο Australian Open την επόμενη εβδομάδα. Του ανακλήθηκε η βίζα στις 6 Ιανουαρίου, λίγο μετά την άφιξή του στη χώρα, εν μέσω ερωτημάτων σχετικά με την εξαίρεση από το εμβόλιο που θα του επέτρεπε να εισέλθει. Τη Δευτέρα ωστόσο, ο δικαστής ανέτρεψε την απόφαση και διέταξε την απελευθέρωσή του από το κέντρο κράτησης. Ωστόσο, η κυβέρνηση δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο περαιτέρω δράσης – και παραμένει το ενδεχόμενο ο υπουργός Μετανάστευσης της χώρας να ακυρώσει τη βίζα του για δεύτερη φορά λίγες ημέρες πριν την έναρξη του τουρνουά.

Ολόκληρη η δήλωση του Νόβακ Τζόκοβιτς

«Θέλω να αναφερθώ στην διαρκή παραπληροφόρηση όσον αφορά τις δραστηριότητες μου και την παρουσία μου σε εκδηλώσεις τον Δεκέμβριο πριν το θετικό PCR τεστ για τον COVID. Αυτή η παραπληροφόρηση πρέπει να διορθωθεί, κυρίως για το ενδιαφέρον των αρχών αλλά και της κοινότητας στην Αυστραλία και να μιλήσω για ένα θέμα που πληγώνει την οικογένεια μου. Θέλω να τονίσω πως προσπάθησα πολύ σκληρά να διασφαλίσω την προστασία όλων μετά τα αποτέλεσμα μου.

Έδωσα το παρών σε έναν αγώνα μπάσκετ στο Βελιγράδι στις 14 Δεκεμβρίου όπου μετά ενημερώθηκα πως ένας αριθμός ανθρώπων βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Παρότι δεν είχα κανένα σύμπτωμα, έκανα ένα rapid τεστ στις 16 Δεκεμβρίου, το οποίο ήταν αρνητικό, και λόγω αυξημένης προσοχής έκανα και ένα επίσημο και εγκεκριμένο τεστ PCR την ίδια μέρα.

Την επόμενη μέρα βρέθηκα σε μία εκδήλωση για το τένις όπου έδωσα βραβεία σε παιδιά και μάλιστα έκανα rapid τεστ πριν από την εκδήλωση και το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό. Ήμουν ασυμπτωματικός, ένιωθα καλά και δεν είχα λάβει καμία ενημέρωση για το θετικό PCR τεστ, παρά μετά το πέρας της εκδήλωσης.

Την επόμενη μέρα, στις 18 Δεκεμβρίου, ήμουν σε ένα γήπεδο τένις στο Βελιγράδι για να εκπληρώσω μία υποχρέωση που είχα αρκετό καιρό για μία συνέντευξη και φωτογράφηση με την εφημερίδα L’ Equipe. Ακύρωσα όλες τις άλλες εκδηλώσεις, εκτός από αυτή τη συνέντευξη.

Ένιωσα υποχρεωμένος να προχωρήσω με τη συνέντευξη γιατί δεν ήθελα να απογοητεύσω τον δημοσιογράφο αλλά φρόντισα να έχω απόσταση ασφαλείας και να φοράω μάσκα εκτός από την στιγμή της φωτογράφησης. Όταν πήγα σπίτι μετά την συνέντευξη, απομονώθηκα για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και αντιλαμβάνομαι πως ήταν λάθος στην κρίση μου και αποδέχομαι πως έπρεπε να προγραμματίσω ξανά εκείνη την υποχρέωση».

Για το θέμα της ταξιδιωτικής μου δήλωσης, έχει αναφερθεί από την μεριά μου και της ομάδας μου, όπως είπα και τους αρμόδιους μετανάστευσης κατά την άφιξη μου, και ο ατζέντης μου ζήτησε συγνώμη για το λάθος που έκανε να σημειώσει το μη σωστό κουτάκι, σχετικά με τα προηγούμενα ταξίδια μου πριν πάω στην Αυστραλία. Ήταν ένα ανθρώπινο λάθος και όχι με πρόθεση. Ζούμε σε δύσκολους καιρούς εν μέσω μία παγκόσμιας πανδημίας και καμιά φορά αυτά τα λάθη συμβαίνουν. Σήμερα η ομάδα μου έδωσε επιπλέον πληροφορίες στην Κυβέρνηση της Αυστραλίας για να ξεκαθαρίσει το θέμα. Παρότι ένιωσα πως ήταν σημαντικό να αναφερθώ στο θέμα και να ξεκαθαρίσω την παραπληροφόρηση, δεν θα κάνω κανένα άλλο σχόλιο προς σεβασμό προς την Κυβέρνηση της Αυστραλίας, τις Αρχές αλλά και την παρούσα διαδικασία. Ήταν πάντα τιμή μου να παίζω στο Australian Open. Είναι μία διοργάνωση που αγαπάνε οι παίκτες, οι φίλαθλοι, η κοινότητα όχι μόνο στην Βικτόρια και στην Αυστραλία αλλά σε όλο τον πλανήτη και απλά θέλω να έχω την ευκαιρία να ανταγωνιστώ με τους καλύτερους στον κόσμο, μπροστά σε μερικούς από τους καλύτερους φιλάθλους στον κόσμο».