Συγκλονιστική κατάθεση και νέο βίντεο-ντοκουμέντο!  Δεν εμπλέκεται άλλο όχημα λέει η Τροχαία

Συγκλονιστική είναι η περιγραφή του τροχαίου δυστυχήματος με θύμα τον Τζώρτζη Μονογυιό, όπως προκύπτει από την κατάθεση του φίλου του, με τον οποίο είχαν μόλις πάει να παραλάβουν το αυτοκίνητο, σε λιγότερα από 2 χιλιόμετρα από το σημείο που τράκαρε με την κόκκινη Ferrari με τις γερμανικές πινακίδες.

Στην κατάθεση που έδωσε στην Τροχαία Ελληνικού ένας από τους δυο φίλους του που ακολουθούσαν το super car και αποκαλύπτει το protothema.gr, προκύπτουν συγκλονιστικές λεπτομέρειες για όλη τη δραματική διαδρομή.

Όλη η κατάθεση όπως τη δημοσιεύει το protothema.gr

«Είμαι φίλος του και μεταβήκαμε μαζί περί τις 20:15 μαζί στην περιοχή κοντά στο Ασκληπιείο Βούλας για να παραλάβει ο Μονογυιος ένα αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες. Και ξεκινήσαμε προς την οικία του στη Βουλιαγμένη για να σταθμεύσει εκεί. Στη λεωφόρο Ποσειδώνος κινούνταν μπροστά ο Μονογυιος, πίσω η Porsche και πιο πίσω εγώ. Ήταν αυτοκίνητο μάρκας Porsche Cayenne χρώματος λευκού ιδιοκτησίας του Μονογυιου Γεωργίου το οποίο είχε και αυτό γερμανικές πινακίδες. Κινούμασταν με ταχύτητα περίπου 80 χιλιόμετρα καθώς είχε φυσιολογική κυκλοφορία και δεν ήταν κενός ο δρόμος. Ο Μονογυιος πήρε τη δεξιά στροφή στο ύψος της λεωφόρου Βουλιαγμένης και στη συνέχεια την πήρε ο (σ.σ αναφέρεται στο όνομα του οδηγού της Porsche Cayenne). Και όταν πήρα και εγώ αυτή τη στροφή είδα τον Σπ… να σταθμεύει και το αυτοκίνητο του Μονογυιου στη νησίδα μετά τη λεωφόρο Βάρης να έχει πέσει σε εγώ πήγα προς το αυτοκίνητο. Πήγα να ανοίξω την πόρτα του Μονογιού και αυτό δεν άνοιγε. Ο Σπ… έβγαλε την Αθηνά και μετά με βοήθησε και βγάλαμε τον Μονογυιο από τη θέση του οδηγού ενώ το όχημα είχε αρχίσει να πιάνει φωτιά. Τον βγάλαμε έξω και εκείνος δεν αντιδρούσε καθόλου και είχε εγκαύματα σε αρκετά σημεία του σώματος του. Άλλοι διερχόμενοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ και το 100 και το όχημα κάηκε όλο».

Την ίδια ώρα σε βίντεο καταγράφεται η Ferrari να κινείται στην δεξιά λωρίδα και να προσπερνά άλλα αυτοκίνητα λίγο πριν τη μοιραία στιγμή που ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να «καρφωθεί» στο δέντρο.

Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει το protothema.gr

«Η πρώτη εικόνα που έχουμε δείχνει ότι δεν εμπλέκεται άλλο αυτοκίνητο στο χθεσινό δυστύχημα στη Βούλα, όπου έχασε τη ζωή του ο οδηγός και τραυματίστηκε η σύζυγός του. Συγκεντρώνουμε βίντεο από κάμερες διαχείρισης κυκλοφορίας της περιοχής, ενώ έχουμε αναθέσει σε ειδικό πραγματογνώμονα να συντάξει πόρισμα». Αυτά τονίζουν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της Τροχαίας για το σοκαριστικό τροχαίο δυστύχημα, όπου το πολυτελές όχημα των 800 ίππων, που οδηγούσε ο 45χρονος, έφυγε ξαφνικά από την πορεία του, έπεσε πάνω σε δένδρο και τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο οδηγός.

Όσον αφορά τη σύζυγό του νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση, αλλά, ευτυχώς, εκτός κινδύνου στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.