Κλειδί η κατάθεση της συζύγου του

Σε πλήρη εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι έρευνες για το τροχαίο με τη Ferrari, κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο Τζώρτζης Μονογυιός.

Οι αστυνομικές Αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν εκδώσει ακόμα το πόρισμα για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος και αναμένουν τη βελτίωση της υγείας της συζύγου του Τζώρτζη Μονογυιού προκειμένου να καταθέσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αθηνά Κοντοπάνου νοσηλεύεται βαριά τραυματισμένη αλλά έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Η κατάθεσή της θεωρείται κομβική από τις Αρχές καθώς αναμένεται να ρίξει «φως» στα αίτια του τροχαίου δυστυχήματος.

Τα 3 μεγάλα ερωτήματα για το τροχαίο
Αστυνομικές πηγές επισημαίνουν ότι τα κύρια ερωτήματα για το τροχαίο δυστύχημα είναι τρία:

  • Με τι ταχύτητα έτρεχε;
  • Ενεπλάκη άλλο αυτοκίνητο;
  • Γιατί πήρε γρήγορα φωτιά το αμάξι;

Οι αστυνομικοί αναφέρουν ότι το δυστύχημα σημειώθηκε σε ένα σημείο όπου γενικά τα οχήματα αναπτύσσουν ταχύτητα και, όπως δείχνουν τα πρώτα δεδομένα, ο Τζώρτζης Μονογυιός έτρεχε, αλλά «όχι με ιλιγγιώδη ταχύτητα», όπως λένε αρμόδιες πηγές της Τροχαίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το πολυτελές αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 45χρονος κινούνταν με ταχύτητα που υπερέβαινε τα 120 χλμ. Ταχύτητα όχι ιλιγγιώδης, αλλά σαφώς επικίνδυνη για κίνηση εντός της πόλης.

Από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αξιωματικοί του Τμήματος Τροχαίας Ελληνικού προκύπτει ότι δεν υπάρχουν ίχνη φρεναρίσματος πριν από τη μοιραία πρόσκρουση σε πινακίδα της Περιφέρειας και στη συνέχεια σε δέντρο.

Κατά τις ίδιες πηγές, μέχρι στιγμής δεν προκύπτει εμπλοκή άλλου αυτοκινήτου, ωστόσο εξετάζεται η περίπτωση ο Τζώρτζης Μονογυιός να έκανε έναν απότομο ελιγμό για να αποφύγει κάτι (π.χ. έναν πεζό). Σε ό,τι αφορά το γιατί πήρε φωτιά το όχημα τόσο γρήγορα ειδικοί εικάζουν ότι έπαιξε ρόλο το ρεζερβουάρ καυσίμων ή και τα λάδια του αυτοκινήτου.

Ο Μυκονιάτης επιχειρηματίας, ενθουσιασμένος από το καινούργιο του απόκτημα, επιβιβάστηκε μαζί με τη σύζυγό του, Αθηνά, στη Ferrari 488 Pista και ξεκίνησαν από τη Βούλα, όπου παρέλαβε το πολυτελές όχημα, για το σπίτι τους στη Βουλιαγμένη.

Η κατάθεση του φίλου του Τζώρτζη Μονογυιού, που ακολουθούσε
Από πίσω ακολουθούσαν σε αυτοκίνητο επίσης ιδιοκτησίας Μονογυιού δύο φίλοι του, που είχαν συνοδεύσει το ζευγάρι για να παραλάβει το καινούργιο του supercar και είδαν το τροχαίο να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια τους. Ηταν, μάλιστα, εκείνοι που έσπευσαν σε βοήθεια, έβγαλαν ζωντανή και έχοντας τις αισθήσεις της την Αθηνά Κοντοπάνου, και τον 45χρονο, δυστυχώς, νεκρό.

«Περί ώρα 20.15 μεταβήκαμε κοντά στη Βούλα προκειμένου ο Γιώργος να παραλάβει το νέο του αυτοκίνητο, μάρκας Ferrari. Στο νέο αυτοκίνητο μπήκε ο Γιώργος μαζί με την Αθηνά.
Ξεκινήσαμε με κατεύθυνση προς την οικία του στη Βουλιαγμένη, για να το παρκάρει. Είδα το αυτοκίνητο να έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Τρέξαμε για να τον βγάλουμε, δεν είχε τις αισθήσεις του, ενώ είχε και κάποια εγκαύματα».