«Ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στον διχασμό και αδιαφορεί για την εθνική ζημιά που προκαλεί»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μίλησε, στη διάρκεια της ενημέρωσης της Δευτέρας, για τη συμπεριφορά και τους ισχυρισμούς του Παύλου Πολάκη.

«Θέλω να επαναλάβω πως δημιουργείται μείζον ζήτημα δημοκρατίας από τις απειλές του Παύλου Πολάκη εναντίον της δικαιοσύνης και την κάλυψη που του παρέχει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι απαράδεκτοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του κ. Τσίπρα και οι απειλές του στενού του συνεργάτη σε βάρος δικαστικών λειτουργών προσβάλλουν το σύνταγμα και τη δημοκρατία της χώρας. Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα. Θεωρεί ο κ. Τσίπρας πως ο Άρειος Πάγος υποκινείται και λειτουργεί ανεξάρτητα; Θεωρεί πως η ανώτατη δικαστική εξουσία στον τόπο μας λειτουργεί κατόπιν πολιτικών εντολών; Εμπιστεύεται ή όχι την ελληνική δικαιοσύνη; Αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη φορά και φοβάμαι όχι για τελευταία. Αποτελεί δομικό μέρος της λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ. Μήνες τώρα, η αξιωματική αντιπολίτευση, προκειμένου να βγει από την αφάνεια κατασκευάζει μύθους, βάλλει κατά των θεσμών και τους υπονομεύει. Επενδύει στον διχασμό. Αδιαφορεί για την εθνική ζημιά που προκαλεί. Τσίπρας και Πολάκης ήταν και παραμένουν μόνοι απέναντι στην κοινωνία» ανέφερε ο κ. Οικονόμου στην τοποθέτησή του για τον Παύλο Πολάκη.

Για το ίδιο θέμα, σε ερώτηση δημοσιογράφου, απάντησε: «Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η αντίληψή μας για τον τρόπο που λειτουργεί η δημοκρατία με βάση τους θεσμούς. Το πρόβλημα πλέον είναι η ταύτιση του Πολάκη με τον Τσίπρα».