Οι δεσμεύσεις και τα μηνύματα του Υπουργού από το Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου

Την ανάγκη επέκτασης των Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), λόγω της έξαρσης των περιστατικών, υπογράμμισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι έχουμε αύξηση αυτής της κατάστασης και οφείλουμε να την αντιμετωπίσουμε.

Προσερχόμενος, σήμερα το πρωί, στο Αστυνομικό Τμήμα Λευκού Πύργου, όπου τον υποδέχθηκαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης και ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Μιχάλης Καραμαλάκης, ο υπουργός ανέφερε πως επέλεξε να επισκεφθεί το συγκεκριμένο ΑΤ «διότι εδώ υπάρχει το Γραφείο Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, μία υπηρεσία η οποία δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες που ταλαιπωρούνται από ψυχική ή σωματική βία στο πλαίσιο μίας σχέσης ή ενός γάμου, να καταγγείλουν τα περιστατικά», αλλά και να επιβραβεύσει τους τέσσερις αστυνομικούς, οι οποίοι πριν από περίπου έναν μήνα έσωσαν μια γυναίκα- θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Σε σχέση με την υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού από την 24χρονη, στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε: «Η αστυνομία εμπιστεύομαι ότι κάνει με επαγγελματικό και άξιο τρόπο τη δουλειά της. Θέλω να ενημερωθώ πιο συγκεκριμένα. Οι νόμοι είναι νόμοι. Οι νόμοι πρέπει να τηρούνται για όλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί κι από εκεί και πέρα, τα πορίσματα που θα βγάλει η έρευνα της Αστυνομίας θα αποδοθούν ξανά στη Δικαιοσύνη και η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Έτσι γίνεται σε μια σοβαρή χώρα που λειτουργούν οι θεσμοί κι έτσι θα γίνει κι εδώ, στην πατρίδα μας».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε βίντεο στην karfitsa.gr