Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, προχώρησε σήμερα σε νέες προκλήσεις εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου, κατηγορώντας και τις δύο χώρες ότι στηρίζουν την τρομοκρατία και απειλώντας ότι «θα πληρώσουν βαρύ τίμημα».

Συγκεκριμένα, μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας, επέκρινε έντονα την Ελλάδα και την Κύπρο, λέγοντας ότι υποστηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις, όπως το PKK/YPG και την FETO και επιτρέπουν σε αυτές τις οργανώσεις να ανοίξουν γραφεία στις χώρες τους. Ο Τσαβούσογλου είπε χαρακτηριστικά, ότι «χρησιμοποιούν τρομοκρατικές οργανώσεις ως εντολοδόχους πολέμου. Ως Τουρκία, είμαστε αλληλέγγυοι, ακόμη και με τις χώρες με τις οποίες έχουμε τις χειρότερες σχέσεις, όσον αφορά την τρομοκρατία. Δεν υποστηρίξαμε ποτέ την τρομοκρατία».

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών συνέχισε λέγοντας ότι «τα μέλη της FETO βλέπουν επίσης την Ελλάδα, όχι μόνο ως χώρα διέλευσης, αλλά και ως χώρα που τους παρέχει άσυλο. Το να τους φιλοξενείς, είναι σαν να παίζεις με τη φωτιά. Θα ήθελα να πω το εξής: Τους επιτρέπουν να ανοίξουν γραφεία στις χώρες αυτές. Για αυτό, αν υπάρξει απειλή ή επίθεση, θα τους κάνουμε να πληρώσουν».