Επίσκεψη στη Σαλαμίνα, ειδικότερα στο Κέντρο Υγείας, το Αστυνομικό Τμήμα, το Δημαρχείο, αλλά και το Εργατικό Κέντρο του νησιού, πραγματοποίησε κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας με επικεφαλής τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Παύλο Μαρινάκη, συνοδευόμενο από τους βουλευτές Β’ Πειραιά, Δημήτρη Μαρκόπουλο και Ιωάννη Τραγάκη, πολιτευτές, αλλά και στελέχη του κόμματος.

Το στίγμα αλλά και τον στόχο της επίσκεψης περιέγραψε, σε δηλώσεις του, ο κ. Μαρινάκης: «Θέλουμε με συνέπεια να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα κόμματα: Ότι με συνέπεια βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που τη στηρίζουν, γι’ αυτό άλλωστε έχει και την εμπιστοσύνη τους. Οι επισκέψεις αυτές δεν αποτελούν έναν νέο κύκλο επισκέψεων, αλλά ένα τμήμα μίας συνολικής προσπάθειας να βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με τους πολίτες».

Η επίσκεψη του «γαλάζιου» κλιμακίου στο νησί ξεκίνησε από το Κέντρο Υγείας, όπου τα στελέχη του κόμματος συνομίλησαν με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής, Βασίλειο Ελευθεριάνο και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής και δημοτική σύμβουλο, Ευαγγελία Καραγιάννη, για τις ανάγκες του Κέντρου, την πορεία των εμβολιασμών, τη στελέχωση σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και τα ζητήματα που προκύπτουν ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, λόγω της αύξησης του πληθυσμού του νησιού.

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνέχεια τα στελέχη της ΝΔ βρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Σαλαμίνας όπου συνομίλησαν με τον διοικητή του Τμήματος, τον διοικητή Ασφαλείας και τον διοικητή της Τροχαίας, οι οποίοι αναφέρθηκαν στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Ακολούθως, ο γραμματέας, οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος περιηγήθηκαν στο εμπορικό κέντρο της Σαλαμίνας και στη Δημοτική Ιχθυαγορά, συναντώντας εμπόρους και ιδιοκτήτες καταστημάτων.

Επόμενος σταθμός της «γαλάζιας» περιοδείας ήταν το Δημαρχείο Σαλαμίνας, όπου ο γραμματέας της ΠΕ συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Γιώργο Παναγόπουλο, με τον οποίο συνομίλησαν για τις ιδιαιτερότητες ενός νησιωτικού δήμου, όπως της Σαλαμίνας, καθώς και τις αυξημένες ανάγκες για τη βελτίωση του οδικού δικτύου.

Τέλος, στο Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε η πρόεδρος της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης (ΔΗΜΤΟ) Σαλαμίνας, Σόνια Μιχάλαρου, και πραγματοποιήθηκε μία ανοιχτή συζήτηση με μέλη του Εμπορικού Συλλόγου, του Εργατικού Κέντρου Σαλαμίνας και τα μέλη της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Σαλαμίνας, παρουσία και της αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Νήσων Αττικής, Βάσως Θεοδωρακοπούλου-Μπόγρη, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία των ΟΤΑ Β’ βαθμού με τις τοπικές κοινωνίες και τον κεντρικό κρατικό μηχανισμό.

Στις δηλώσεις του, ο κ. Μαρινάκης ανέφερε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ, την πρόεδρο της ΔΗΜΤΟ για την υποδοχή και κυρίως τους βουλευτές που ζητούν αυτές τις επισκέψεις. Θέλουμε με συνέπεια να βρισκόμαστε δίπλα στους πολίτες και αυτή είναι η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας από τα υπόλοιπα κόμματα: Ότι με συνέπεια βρίσκεται δίπλα στους ανθρώπους που τη στηρίζουν, γι’ αυτό άλλωστε έχει και την εμπιστοσύνη τους. Οι επισκέψεις αυτές δεν αποτελούν έναν νέο κύκλο επισκέψεων, αλλά ένα τμήμα μίας συνολικής προσπάθειας να βρισκόμαστε συνεχώς σε επαφή με τους πολίτες. Δεν είναι τυχαίο που ερχόμαστε δεύτερη φορά μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα στη Β’ Πειραιά. Ο λόγος είναι ουσιαστικός. Η Β’ Πειραιά είναι μία περιοχή που έχει αντιπροσωπευτικά παραδείγματα ανθρώπων της παραγωγής, της δουλειάς και δεν έχει πάρει στο παρελθόν τις ευκαιρίες που θα έπρεπε. Έχει νέους αυτοδημιούργητους ανθρώπους, παραδοσιακές επιχειρήσεις δεύτερης και τρίτης γενιάς, έχει εκατοντάδες παραδείγματα που, αν τα αναδείξουμε, θα γίνει ένα νέο success story στην Αττική.

Η Σαλαμίνα, ιδιαίτερα, είναι ένα μέρος που διαρκώς προσελκύει κόσμο, τόσο λόγω της εγγύτητάς του με την Αθήνα, της προσβασιμότητάς του και του φυσικού του πλούτου, αλλά, κυρίως, λόγω των κατοίκων του. Ξεκινήσαμε την επίσκεψή μας από το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας, γιατί η πανδημία μάς έκανε να συνειδητοποιήσουμε βαθιά το πόσο σημαντικό είναι να περιφρουρήσουμε την υγεία μας. Κατά παραίνεση του προέδρου μας και πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι η χώρα κρατήθηκε όρθια χάρη στις θυσίες όλων μας, την υπευθυνότητα και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υγειονομικών μας. Ο τομέας της υγείας ενισχύθηκε όσο ποτέ άλλοτε στη χώρα και ειδικά μέσα σε τόσο δυσμενείς συνθήκες. Επειδή, όμως, η ζωή μας συνεχίζεται, όταν η πανδημία τελειώσει, το ΕΣΥ θα συνεχίσει να ενισχύεται δυναμικά.

Είμαστε εδώ, πρώτα απ’ όλα για να ακούσουμε, να καταγράψουμε και να λύσουμε. Και οι λύσεις θα προκύψουν μέσα από τη συλλογική προσπάθεια όλων των φορέων: Των πολιτών, του κόμματος, της αυτοδιοίκησης και της κυβέρνησης. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία είναι το διαχρονικότερο κόμμα εξουσίας: Γιατί είναι ένα γνήσιο λαϊκό και προοδευτικό κόμμα που έχει συμμάχους του τους πολίτες και που ενστερνίζεται τα αιτήματα των πολιτών και τα υλοποιεί. Η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα σε μόλις δυόμιση χρόνια έχει καταφέρει -και μάλιστα εν μέσω πανδημίας- να βελτιώσει την οικονομική και πιστοληπτική ικανότητα του κράτους με τρόπο τέτοιο, όμως, που να μεταφράζεται σε χρήματα στην τσέπη των πολιτών: Μείωσε φορολογικούς συντελεστές για πρώτη φορά μετά από δώδεκα τουλάχιστον χρόνια, αύξησε τον κατώτατο μισθό, έδωσε κίνητρα και στήριξη στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία και στήριξε και στηρίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις απέναντι στην παγκόσμια πληθωριστική κρίση».

Στην επίσκεψη στον Δήμο Σαλαμίνας παρόντες ήταν, επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Β’ Πειραιά, Αθανάσιος Κατσιρούμπας, οι πολιτευτές της Β’ Πειραιά Γιώργος Βρεττάκος, Μιχάλης Λιβανός και Ανδρέας Παλευρατζής, η πολιτεύτρια της Β’ Πειραιά και πρόεδρος του ΣΕΦ, Χριστίνα Τσιλιγκίρη, η πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Σαλαμίνας, Σόνια Μιχάλαρου, η πρόεδρος της Κοινότητας Αμπελακίων, Σταυρούλα Μαγιάτη, καθώς και μέλη της ΔΗΜΤΟ Σαλαμίνας, ο υπεύθυνος Οργανώσεων Αττικής της ΟΝΝΕΔ, Απόστολος Γούτας και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σαλαμίνας, Παναγιώτης Πούτος

Επίσκεψη στη Βοιωτία 

Ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, επισκεφθηκε και τη Βοιωτία συνοδευόμενος από το Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιο Κονταδάκη, τον βουλευτή του νομού Ανδρέα Κουτσούμπα και τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Βοιωτίας Νίκο Λύγγο.

Κατά τη διάρκεια της παρουσία τους στο νομό, το κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας βρέθηκε στην Λιβαδειά, όπου επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης, συνομιλώντας με το Διοικητή Νοσοκομείου Λιβαδειάς-Θηβών Θάνο Τσαντήλα για την ενίσχυση του νοσοκομείου και συνολικά της ΥΠΕ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τις ανάγκες του νοσοκομείου σε ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, αλλά και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στον τομέα της Υγείας. Όπως ανέφερε ο κ. Τσαντήλας, στο νοσοκομείο λειτουργούν 31 κλίνες covid, 13 από τις οποίες λειτουργούν ως Mονάδες Aυξημένης Φροντίδας, ενώ υπάρχει ειδικός χώρος αρνητικής πίεσης στον οποίο εξετάζονται από τα περιστατικά ύποπτα για τον κορωνοϊό.

Κατόπιν, ο Γραμματέας και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκαν με την χωρική Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας Φανή Παπαθωμά και τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ιωάννη Περγαντά. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα θέματα των μεγάλων έργων υποδομής του νομού Βοιωτίας, την ενίσχυση των αγροτών και της παραγωγής, την τουριστική αναβάθμιση του νομού και τη στήριξη των ευάλωτων πολιτών της Περιφέρειας Στερεά Ελλάδας.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος επισκέφτηκαν το δημαρχείο της πόλης και συνάντησαν το Δήμαρχο Λεβαδέων Ιωάννη Ταγκαλέγκα, συνομιλώντας μαζί του για την ενίσχυση του ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης ως προς την κάλυψη των αναγκών και την πραγματοποίηση των αιτημάτων των πολιτών σε τοπικό επίπεδο.

Κλείνοντας την επίσκεψή τους στην Λιβαδειά, ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ, ο Γραμματέας Οργανωτικού και ο βουλευτής του νομού πραγματοποίησαν μία ανοιχτή συζήτηση με τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΤΟ Λιβαδειάς, της ΔΗΜΤΟ Διστόμου, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και επιστημονικών συλλόγων. Παρόντες ήταν η Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Λιβαδειάς Ιωάννα Κουτσούμπα, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βασίλειος Δαλαμάγκας, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Γεώργιος Βασιληάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λιβαδειάς Δημήτριος Καραμάνης.

Στη συνέχεια, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στη Θήβα επισκεπτόμενοι το ΓΝ Θήβας συζητώντας με τον Αναπληρωτή Διοικητή ΓΝ Λιβαδειάς-Θήβας Κωνσταντίνο Χροναίο για τις ανάγκες του νοσοκομείου στα θέματα υποδομών και στελέχωσης. Τονίστηκε ιδιαίτερα ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας αυξήθηκαν οι κλίνες του νοσοκομείου, ενώ παράλληλα, το ΓΝ λειτουργούσε και ως εμβολιαστικό κέντρο.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας τα μέλη του κόμματος, περιηγήθηκαν από την υπεύθυνη του μουσείου Αλεξάνδρα Χαραμή στο χώρο της έκθεσης, η οποία μάλιστα υποστηρίζει την παρακολούθηση των εκθεμάτων από άτομα με αναπηρία, αλλά και από άτομα με προβλήματα όρασης.

Επόμενος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Δημαρχείο της Θήβας, όπου τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Αναστασίου συνομιλώντας μαζί τους για τα ζητήματα και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, αλλά και τα μεγάλα έργα υποδομής που έχουν προταθεί προς την κεντρική διοίκηση του κράτους προκειμένου να συμβάλουν στην ανάπτυξη της πόλης.

Ολοκληρώνοντας την παρουσία τους στην πόλη της Θήβας, τα στελέχη του κόμματος βρέθηκαν στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας όπου συνάντησαν στελέχη του κόμματος, της ΔΗΜΤΟ Θήβας, της ΔΗΜΤΟ Τανάγρας, της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας και εκπροσώπους επιστημονικών συλλόγων και παραγωγικών φορέων της περιοχής. Παρόντες στη συνάντηση ήταν η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων ΝΔ Βικεντία Συροπούλου-Μπασιάκου, οι πολιτευτές Λευτέρης Κτιστάκης, Λουκία Θεόδωρου, Ευαγγελία Τζουβελέκη, ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΕΠ Βοιωτίας Κώστας Πάτρας, ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Βοιωτίας Γιώργος Μανόπουλος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ Θήβας Παναγιώτης Ζαφείρης, η Δημοτική Σύμβουλος Ορχομενού Έλενα Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας, Γενικός Γραμματέας του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και Αναπληρωτής Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΥ Σεραφείμ Ζήκας, η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θηβών Σωτηρία Μανάρα-Μαυράκη, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θήβας Φιλιώ Πρωτόπαπα, ο Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αλέκος Στάικος και ο Αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θηβών Δημήτριος Συκαράς.

Η επίσκεψη στο νομό Βοιωτίας ολοκληρώθηκε με την συνάντηση του Γραμματέα Παύλου Μαρινάκη, του Γραμματέα Οργανωτικού Στέλιου Κονταδάκη με το Δήμαρχο Τανάγρας Βασίλειο Περγάλια, με τον οποίο συζήτησαν για το ζήτημα του Πάρκου των Οινοφύτων και την εξέλιξη της βιομηχανικής περιοχής του νομού.

Ο Γραμματέας της ΠΕ ΝΔ Παύλος Μαρινάκης ανέφερε σε δηλώσεις του: «Με συνέπεια συνεχίζουμε τη δέσμευσή μας για διαρκείς επισκέψεις σε νομούς όλης της χώρας, κατόπιν και της ιδιαίτερης παραίνεσης του Προέδρου μας και Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Στόχος μας είναι αφενός η καταγραφή όλων των θεμάτων τοπικού και κεντρικού ενδιαφέροντος από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Συλλόγων και των Επιμελητηρίων και την κοινωνία των πολιτών και αφετέρου η ανάδειξη του κυβερνητικού έργου που μέσα στην πιο δύσκολη περίοδο για τη χώρα και όλη την ανθρωπότητα είναι πρωτοφανές, ενώ σε πολλές περιπτώσεις κινείται πολύ πιο γρήγορα από τις προεκλογικές εξαγγελίες. Αυτό που πιστεύουμε πάνω απ’ όλα και θέλω να μοιραστώ κι εγώ με όλους τους πολίτες της Βοιωτίας, αλλά και όλης της χώρας, είναι ότι αυτοί είναι η δύναμή μας, σε αυτούς οφείλουμε την ύπαρξη και την παρουσία μας και ότι με πρώτο τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους εμάς, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυνατοί από δω και πέρα. Ελπίζουμε πως οι επόμενοι μήνες θα μας φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην πολυπόθητη κανονικότητα για να μπορέσουμε κι εμείς να τρέξουμε με ακόμα γρηγορότερους ρυθμούς προκειμένου να λύσουμε και τα καθημερινά αλλά και τα μεγάλα προβλήματα των πολιτών. Η διαφορά μας από τα υπόλοιπα κόμματα, αυτό που κάνει τη Νέα Δημοκρατία το διαχρονικότερο κόμμα εξουσίας της χώρας, είναι ότι εμείς δεν θυμόμαστε τους πολίτες προεκλογικά. Για να μπορέσεις να γνωρίζεις, να καταγράψεις και να αντιμετωπίσεις τα προβλήματα πρέπει να είσαι παρών σε ουδέτερο χρόνο και το ζητούμενο για εμάς είναι να θέτουμε στόχους και να δείχνουμε αποτελέσματα».