Με την άφιξη του νέου έτους έρχονται και οι πρεμιέρες για τα νέα μοντέλα αυτοκινήτων που θα «οργώσουν» τους Ελληνικούς δρόμους και θα είναι για κάθε γούστο και για κάθε πορτοφόλι. Οι νέες γνωριμίες που μας επιφυλάσσει το 2022 είναι σίγουρο πως θα σαγηνεύσουν.

Ας ρίξουμε μια ματιά στις νέες αφίξεις πιο αναλυτικά:

Porsche

Η Porsche τον Φεβρουάριο θα παρουσιάσει το τρίτο μέλος της οικογένειας Taycan, η Taycan Sport Turismo η οποία έχει οικογενειακό προσανατολισμό, χωρίς να ενδιαφέρεται για τις off-road εξορμήσεις όπως η Cross Turismo.

Τον Μάρτιο έρχεται η 718 Cayman GT4 RS με έναν ατμοσφαιρικό 6κύλινδρο των 500 ίππων και εξωπραγματικές επιδόσεις (0-100 σε 3,4 δλ.). Τον Ιούλιο θα είναι διαθέσιμη και η 911 Sport Classic, και ο Νοέμβριος θα είναι αφιερωμένος στη νέα 911 GT3 RS.

2022 Porsche Taycan Prices, Reviews, and Pictures | Edmunds

Ferrari

Το 2022 αναμένεται το ντεμπούτο της Purosangue, του πρωτεργάτη της Ferrari στην κατηγορία των SUV. Βάσει πληροφοριών, θα αποτελεί τη σύγχρονη ερμηνεία της GTC4 Lusso, η παραγωγή της οποίας σταμάτησε το 2020. Η Purosangue θα προσφέρεται σε ως υβριδική – ίσως και ως plug-in υβριδική – αλλά και ως αμιγώς βενζινοκίνητη με έναν V8 των 3,9 λίτρων, απόδοσης 650 ίππων.

The 2022 Ferrari Purosangue SUV is a creation Enzo would have des

Alfa Romeo

Έπειτα από διαδοχικές αναβολές, το μικρομεσαίο SUV θα παρουσιαστεί στο κοινό μέσα στους πρώτους μήνες του 2022, έχοντας καθηλωτική εμφάνιση, νέες τεχνολογίες και μια μεγάλη γκάμα κινητήρων diesel και βενζίνης. Πρωταγωνίστρια, βέβαια, θα είναι η plug-in υβριδική έκδοση των 240 ίππων.

Alfa Romeo Tonale: Έρχεται τον Ιούνιο του 2022 με κορυφαία ποιότητα | TRACTION.GR

Audi

Τέσσερα μοντέλα για την εταιρεία. Η ανανεωμένη εκδοχή της υπερπολυτελούς λιμουζίνας και τεχνολογικής βιτρίνας της Audi, A8, ήδη παρουσιάστηκε και σαγηνεύει με τις κορυφαίες ανέσεις που παρέχει σε κάθε επιβαίνοντα. Θα λανσαριστεί τον χειμώνα, για να παραδώσει τη σκυτάλη στα ανανεωμένα Audi e-tron.

Η τρίτη κατά σειρά πρεμιέρα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο φθινόπωρο και θα αφορά μια νέα εκδοχή του Audi A3 (A3 All Street ή Allroad), για να πέσει η αυλαία με το καθαρά ηλεκτρικό Q6 e-tron που θα βασίζεται στην πλατφόρμα PPE.

BMW

Πλήθος μοντέλων ετοιμάζει η εταιρεία, με απαρχή(Ιανουάριος/Φεβρουάριος) την ανανεωμένη έκδοση της super premium «8άρας». Το καλοκαίρι θα λανσαριστεί η εκρηκτική ηλεκτρική iX M60 με ισχύ πάνω από 610 PS, για να αναλάβει στη συνέχεια δράση το τμήμα “M” που συμπληρώνει μισό αιώνα ζωής.

Η έκδοση παραγωγής (Αυγουστος) της πρωτότυπης XM θα συνιστά το ισχυρότερο μοντέλο των Βαυαρών,  για να πάρει σειρά η νέα M2, και από το Φθινόπωρο η πανίσχυρη BMW M4 CSL με εκτιμώμενη ισχύ πάνω από 550 PS.

Ενδιαφέρον, έχει και η νέα γενιά της X1, (Νοέμβριος) η οποία θα προσφέρεται και ως αμιγώς ηλεκτρική με την ονομασία iX1, όπως και το νέο κεφάλαιο της 7άρας η οποία θα καλωσορίσει την αμιγώς ηλεκτροκίνητη i7 (Νοέμβριος).

BMW | CAR & MOTOR

Citroen/DS

Η αρχή του 2022 γίνεται μέσω του Citroen C5X (Μάρτιος), ενός κομψού μοντέλου με sedan, SUV και station wagon στοιχεία, premium διάκοσμο και plug-in υβριδική τεχνολογία.

Νέα όμως, υπάρχουν και για άλλα μοντέλα των δύο εταιρειών, όπως τα DS7 Crossback (Ιούνιος), C5 Aircross (Ιούνιος), DS3 Crossback (Νοέμβριος) και C4 C-Cross που θα υποβληθούν σε ουσιαστικές αναβαθμίσεις.

Nowy Citroen C5 X – oficjalne zdjęcia i informacje

Ford

Η νέα γενιά του Ford Ranger δηλώνει παρών, προβάλλοντας πιο σύγχρονο και ικανό από ποτέ. Για το πρώτο σκέλος φροντίζουν τα high-tech συστήματα συνδεσιμότητας και ασφαλείας, και για το δεύτερο το αναβαθμισμένο πλαίσιο τύπου σκάλας, όπως και ο V6 diesel των 3.000 κ.εκ.

2022 Ford Ranger Global Model Revealed With V6 Diesel And Wider Body

Honda

Στις πιο πολύκροτες εμπορικές πρεμιέρες του 2022 περιλαμβάνεται και το νέο Honda Civic. Στην Ευρώπη θα φτάσει το Φθινόπωρο ως υβριδικό και συγκεκριμένα με έναν ατμοσφαιρικό i-VTEC 1,5 λτ. των 131 PS/253 Nm.

Hyundai

Η Hyundai, αναμένεται να προσφέρει σύντομα στη χώρα μας το Ioniq 5. Αυτό βασίζεται στην πλατφόρμα E-GMP και συνδυάζει ισχυρές ηλεκτρικές επιδόσεις, με κομψότητα και τελευταίας γενιάς τεχνολογίες.

Hyundai IONIQ 5 2022 à venir | Le Prix Du Gros

Kia

Αξιοσημείωτη είναι η πρόοδος της Kia χρόνο με τον χρόνο και το 2022 δε θα αποτελέσει εξαίρεση. Η πολυαναμενόμενη άφιξη του ολοκαίνουριου Sportage αποτελεί εγγύηση αξιοπιστίας, με όπλα στη φαρέτρα του, τον μοντέρνο και ψηφιακό διάκοσμο, αλλά και την εξελιγμένη γκάμα κινητήρων, με κορυφαία έκδοση την plug-in υβριδική.

Στην Ελλάδα αναμένεται και το Kia EV6, ένα ηλεκτρικό crossover με φουτουριστική εμφάνιση και με επιπλέον έκδοση GT των 585 ίππων.

Νέο Kia Sportage: Αυτοί είναι οι κινητήρες του κορεατικού SUV | carandmotor.gr

Mazda

Έπειτα από την ανανέωση των MX-5 και Mazda2, η εταιρεία εστιάζει στο λανσάρισμα της φρεσκαρισμένης έκδοσης του compact SUV, CX-5 (Φεβρουάριος), η οποία φέρνει πλουσιότερα πακέτα εξοπλισμού και μια διευρυμένη δέσμη χαρακτηριστικών ασφαλείας.

Μέσα στον καινούργιο χρόνο θα γνωρίσουμε και τα δύο νέα SUV της Mazda – το 7θέσιο CX-80 και το 5θεσιο CX-60- όπως και μια νέα έκδοση του πρώτου ηλεκτρικού μαζικής παραγωγής της εταιρείας, του MX-30. Αυτή θα χρησιμοποιεί τον μοναδικό περιστροφικό κινητήρα της Mazda ως γεννήτρια.

New 2022 Mazda CX-5 (Facelift) - Compact Family SUV! - YouTube

Mercedes/ smart

Εντός του 2022 η Mercedes κάνει αφετηρία με το λανσάρισμα της ολοκαίνουριας AMG SL (Απρίλιος), η οποία έχει τετρακίνητη υπόσταση, μαλακή οροφή και 2+2 καθίσματα.

Ένα μήνα αργότερα, θα έχουμε την εμφάνιση της αμιγώς ηλεκτρικής EQE με τον αεροδυναμικό συντελεστή-ρεκόρ (0,20) και τον high-tech διάκοσμο, ενώ τον Ιούνιο σε πρωταγωνίστρια θα αναδειχθεί η ακραία εκδρομικά ικανή Mercedes G-Class Squared.

Το καλοκαίρι έρχεται η σειρά της AMG C43 η οποία θα καλύπτει το κενό μεταξύ των απλών C-Class και της σκληροπυρηνικής C63, για να επισκιαστεί στη συνέχεια από την AMG One, ένα hypercar με κινητήρα μονοθεσίου της F1.

Τον Σεπτέμβριο θα αποκαλυφθεί η νέα γενιά της GLC και έναν μήνα αργότερα θα λανσαριστεί η νέα ναυαρχίδα των ηλεκτρικών SUV της εταιρείας από τη Στουτγάρδη, η απαράμιλλα πολυτελής EQS SUV.

Μέσα στον χειμώνα θα ντεμπουτάρουν οι ανανεωμένες εκδοχές των A-Class και Β-Class, για να αποχαιρετίσουμε το 2022 με τo παρθενικό SUV της smart.

Mercedes EQE: Η ηλεκτρική επιλογή | in.gr

Mitsubishi

Η Mitsubishi, έδωσε εξηλεκτρισμένη πνοή στο Outlander. To plug-in υβριδικό Outlander θα εφοδιάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, οι οποίοι θα συνεισφέρουν στη βελτίωση των επιδόσεων αλλά και στη βέλτιστη κατανομή της ροπής μεταξύ των μπροστινών και πίσω τροχών, βάσει των εκάστοτε συνθηκών.

Nissan

Η νέα γενιά του Qashqai έρχεται πιο ολοκληρωμένη από ποτέ και ήδη είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά με ήπια υβριδική τεχνολογία. Μέσα στον Απρίλιο, όμως, θα φτάσι και η full hybrid έκδοση e-Power με έναν 1.500αρη βενζινοκινητήρα των 156 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 140 kW, που συνδυαστικά παράγουν 190 PS / 330 Nm.

Εντός των θερινών μηνών έρχεται και το αμιγώς ηλεκτρικό Ariya με τη φουτουριστική εμφάνιση και τη διαθεσιμότητά του σε πισωκίνητες και σε τετρακίνητες εκδόσεις, είτε με μπαταρία ενεργειακής χωρητικότητας 63 kWh είτε των 87 kWh.

Στο τέλος του καλοκαιριού θα λανσαριστεί και η τέταρτη γενιά του X-Trail που θα ενσωματώνει πιο προηγμένα συστήματα, θα έχει βελτιωμένη οδική συμπεριφορά και θα κερδίζει επιπλέον πόντους με το επικαιροποιημένο παρουσιαστικό του.

Αυτό είναι το νέο Nissan Qashqai - 4troxoi.gr

Opel

Η Opel θα λανσάρει το Rocks-E, ένα λιλιπούτειο (2,41 μ.) μοντέλο των 471 κιλών που σε κάποιες χώρες της ΕΕ μπορεί να οδηγηθεί ακόμα και από άτομα ηλικίας 16 ετών με δίπλωμα μοτοποδηλάτου.

Πολύ ενδιαφέρον έχει το ολοκαίνουριο Opel Astra (Φεβρουάριος) που ακολουθεί τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας, εξοπλίζεται με προηγμένες τεχνολογίες και ενδίδει στα plug-in υβριδικά κινητήρια σύνολα (από Οκτώβριο 2022). Τον Ιούνιο θα ακολουθήσει και η πιο πρακτική εκδοχή του Astra, το Sports Tourer, όπου η χωρητικότητα του πορτπαγκάζ φτάνει τα 608 λίτρα.

Opel Rocks-e 2022

Peugeot

Το ολοκαίνουριο 308 (Ιανουάριος) με το εκπληκτικό design του, την premium καμπίνα του και τη μεγάλη γκάμα κινητήρων, όπου πρωταγωνιστούν οι plug-in υβριδικές εκδόσεις έρχεται να αγχώσει τον ανταγωνισμό. Λίγο αργότερα θα ακολουθήσει και το εξίσου κομψό, αλλά εμφανώς πιο ευρύχωρο station wagon, για να πέσει η αυλαία με το 308 X, μια crossover παραλλαγή του γαλλικού μικρομεσαίου.

Peugeot 308 SW. Με στιλ και χώρους! | Εν Κινήσει

Renault/Dacia

Για τη Renault ο Φεβρουάριος είναι αφοσιωμένος στο ολοκαίνουριο αμιγώς ηλεκτρικό Megane E-Tech με την εκπληκτική του εμφάνιση, την πολυτελή καμπίνα και τα 470 χλμ. αυτονομίας. Τον ίδιο μήνα θα διεξαχθεί η εμπορική πρεμιέρα και του νέου προσιτού μοντέλου της Dacia, του 7θέσιο Jogger που κλείνει το μάτι στις οικογένειες.

Το επόμενο λανσάρισμα της Renault είναι προγραμματισμένο για τον Σεπτέμβριο και αφορά τον διάδοχο του Kadjar, το ολοκαίνουριο Austral, ενώ δεν αποκλείεται να ντεμπουτάρει το Dacia Bigster, το οποίο εγκαινιάζει τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της εταιρείας.

Με μεγάλη ανυπομονησία αναμένεται και το αμιγώς ηλεκτρικό Dacia Spring, η τιμή του οποίου θα βρίσκεται αρκετά κάτω από τα 20.000 ευρώ.

Δοκιμή: Renault Megane E-Tech Electric | NewsAuto.gr

Skoda

Μέσα στον Φλεβάρη θα υπάρξει ενημέρωση για τις τιμές της νέας Skoda Fabia, που βασίζεται στην πλατφόρμα MQB-A0 και εναρμονίζεται πλήρως με τις σύγχρονες αυτοκινητικές επιταγές, εστιάζοντας το τρίπτυχο «τεχνολογίες – εμφάνιση – ευρυχωρία».  Το ίδιο μοτίβο ακολουθεί και το ανανεωμένο Skoda Karoq (Απρίλιος), το οποίο διεκδικεί με ανανεωμένο οπλοστάσιο την προσοχή των οδηγών.

Τον Μάιο το γνώριμο αμιγώς ηλεκτρικό Enyaq iV θα αποκτήσει και coupe αδελφάκι, με κορυφαίο αεροδυναμικό συντελεστή και δυναμική σιλουέτα.

Skoda Karoq 2022, Facelift Version with Matrix LED

Toyota

Την άνοιξη του 2022, η Toyota θα φέρει στην Ευρώπη το ελκυστικό σπορ πισωκίνητο κουπέ GR86, που αντλεί κίνηση από έναν ατμοσφαιρικό 4τετακύλινδρο boxer των 2,4 λίτρων απόδοσης 230 ίππων στις 7.000 σ.α.λ. και 250 Nm ροπής.

Μεγάλη αναμονή και για το bZ4x (Ιούλιος), το πρώτο ηλεκτρικό της εταιρείας. Η βάση του είναι το πλαίσιο e-TNGA, (η μπαταρία αποτελεί φέρον στοιχείο), και η αυτονομία του υπερβαίνει τα 450 χλμ.

Λίγο από το ενδιαφέρον των παραπάνω, θα κλέψει και η Corolla Cross, που θα τοποθετείται πάνω από τα C-HR και Yaris Cross και φυσικά θα ενσωματώνει ένα υβριδικό κινητήριο σύνολο.

TOYOTA bZ4X* - Αφιξη: Τέλη 2022

Volkswagen

Επόμενο βήμα της εταιρείας, το λανσάρισμα του ανανεωμένου T-Roc (Φεβρουάριος) που έχει υποβληθεί σε ιδιαίτερες αναβαθμίσεις στο πεδίο της συνδεσιμότητας και έχει ακόμα πιο νεανική εμφάνιση.

Εντός του Απριλίου περιμένουμε την άφιξη του αμιγώς ηλεκτρικού ID.5 που παρουσιάζεται ως η coupe εκδοχή του ID.4, και μέσα στο φθινόπωρο, θα συστηθούμε με το ολοκαίνουριο VW Amarok, που χρησιμοποιεί τα ίδια μηχανικά μέρη με το νέο Ranger.

Νέο Volkswagen T-Roc: Το δημοφιλές SUV ανανεώνεται για το 2022