Ψηλά βάζει τον πήχη για τον τουρισμό το 2022 η κυβέρνηση, με την αρμόδια υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη να αναλύει στην «P» τους στρατηγικούς στόχους και μάλιστα εν μέσω υγειονομικής κρίσης αλλά και το νέο τουριστικό μοντέλο που εστιάζει στη βιωσιμότητα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Παράλληλα, δίνεται έμφαση και στον χειμερινό και ορεινό τουρισμό, καθώς, όπως επισημαίνει η κυρία Σοφία Ζαχαράκη, «στο σχέδιο “Ελλάδα 2.0” υπάρχει πρόβλεψη επενδύσεων σε υποδομές χειμερινών κέντρων και ορεινών καταφυγίων ύψους 46 εκατ. ευρώ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης».

Ειδική αναφορά κάνει η υφυπουργός Τουρισμού και στις πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την τουριστική εκπαίδευση και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, τον κοινωνικό τουρισμό και τη στήριξη των πληττόμενων τουριστικών επιχειρήσεων.

Επισημαίνει, δε, ότι η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει ένα πιο ελκυστικό επενδυτικό πλαίσιο, προσελκύοντας ολοένα και περισσότερες επενδύσεις στον τουριστικό – ξενοδοχειακό κλάδο, κάνοντας λόγο για ένα πραγματικό success story.

Διαβάστε τη συνέντευξη της Σοφίας Ζαχαράκη στο www.political.net.gr