Συνεχίστηκαν οι διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών και αρνητών του πράσινου πιστοποιητικού σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.
Διαμαρτυρίες είχαμε σε Γαλλία, Σουηδία, Γερμανία και Βρετανία, ενώ στο Βέλγιο σημειώθηκαν τα πιο σοβαρά επεισόδια.

Οι συγκρούσεις ανάμεσα σε αντιεμβολιαστές και αστυνομικούς είναι σφοδρές. Δεκάδες βομβίδες κρότου- λάμψης στοχεύουν τους διαδηλωτές, ενώ οι υδραντλίες εκτοξεύουν πίδακες νερού, με τους διαδηλωτές να δείχνουν αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν.

Γερμανία
Παρά τις πάνω από 130.000 μολύνσεις που καταγράφει η Γερμανία καθημερινά, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο της Δρέσδης κατά των υγειονομικών περιορισμών με συνέπεια να συλληφθούν αρκετοί.

Σουηδία
Πλημμύρισαν οι δρόμοι της Στοκχόλμης από αντιεμβολιαστές και αρνητές του πιστοποιητικού υγείας.

Η κυβέρνηση αποφάσισε να επιβάλει νέα αυστηρότερα μέτρα για να αναχαιτίσει την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον με συνέπεια οι ανεμβολίαστοι να μην έχουν δικαίωμα να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους.

Γαλλία
Εξοργισμένοι από την απόφαση της υποχρεωτικής επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού για την είσοδό τους σε κλειστούς χώρους από τη Δευτέρα για όλους τους πολίτες άνω των 16 ετών, χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν στο Παρίσι.

Το πιστοποιητικό νόσησης θα παραμείνει σε ισχύ μόνο για συμμετοχή σε προεκλογικές εκδηλώσεις ενόψει των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν σε τρεις μήνες.

Βρετανία
Χιλιάδες υγειονομικοί κατέκλυσαν τους δρόμους του Λονδίνου και διαδήλωσαν κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τομέα υγείας θα πρέπει να κάνουν την πρώτη δόση μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου και τη δεύτερη μέχρι την 1η Απριλίου για να μην απολυθούν.

Σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά ανέφερε πως η εταιρεία του θα παρασκευάσει ένα νέο εμβόλιο.

«Προς το παρόν ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα εμβόλιο που θα πρέπει να το κάνουμε μία φορά το χρόνο όπως και με άλλες ασθένειες. Προσπαθούμε να δούμε αν μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα εμβόλιο που θα καλύπτει την Όμικρον και χωρίς να ξεχνάμε άλλες μεταλλάξεις» σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer.

Ο κ. Μπουρλά ελπίζει πως το εμβόλιο θα είναι έτοιμο την άνοιξη.

Πηγή: mega