Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, μίλησε για τις τροποποιήσεις στο πρόγραμμα των εμβολιασμών, καθώς λόγω της κακοκαιρίας αναβάλλονται για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη οι εμβολιασμοί στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Σε δηλώσεις της στον Αθήνα 9.84, ανέφερε ότι τα ραντεβού του Παίδων Πεντέλης μετατίθενται για την Πέμπτη 27/1 και την Παρασκευή 28/1 και θα πραγματοποιηθούν στο Μega Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας», ενώ οι γονείς θα ενημερωθούν με SMS στα κινητά τους τηλέφωνα για τη νέα ακριβή ήμερα και ώρα του εμβολιασμού των παιδιών.

Σχετικά με τους ενήλικες, όπου δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα εμβολιαστικά κέντρα λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, μπορούν, να επαναπρογραμματίσουν άμεσα το ραντεβού τους, εντός δύο ημερών, καθώς, όπως εξήγησε, υπάρχουν πολλά διαθέσιμα.

Για την πορεία της πανδημίας, η κ. Γκάγκα ανέφερε: «Τα κρούσματα φαίνεται να μειώνονται. Όμως, οι σκληροί δείκτες δεν έχουν ακόμα σταθεροποιηθεί, επομένως, θα πρέπει να έχουμε συνεχή επιτήρηση και να είμαστε όλοι ιδιαίτερα προσεχτικοί για να μπορέσουμε να βγούμε γρήγορα από αυτό το πανδημικό κύμα».

Πάντως, η κ. Γκάγκα απέφυγε να κάνει εκτίμηση για το πότε αναμένεται να υποχωρήσει το κύμα της πανδημίας και πότε θα καταστεί ενδημικός ο ιός, δηλώνοντας: «Προτιμώ να αφήσω αυτές τις εκτιμήσεις στους ειδικούς. Είμαι αισιόδοξη ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Φυσικά, δεν θα φύγει ο κορωνοϊός από τη ζωή μας, θα παραμείνει πιθανότατα σαν γρίπη, όμως, δεν θα έχουμε αυτά τα πανδημικά κύματα που μας ταλαιπωρούν δύο χρόνια τώρα».