Στην κορύφωση του φαινομένου είχαμε 200.000 παροχές που τέθηκαν εκτός ηλεκτροδότησης. Οι 100.000 επανήλθαν τις πρώτες δέκα ώρες του φαινομένου, εχτές επανηλεκτροδοτήθηκαν περίπου 90.000 παροχές και έχουμε περίπου 5.000 παροχές που ακόμα αντιμετωπίζουμε πρόβλημα. Οι βλάβες στις γραμμές μέσης τάσης στην πλειοψηφία τους έχουν επιδιορθωθεί, αλλά υπάρχουν και σποραδικές βλάβες. Παρακαλώ να καλέσουν όσοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα στον ΔΕΔΔΗΕ για να δηλώσουν ότι υπάρχει βλάβη, γιατί μπορεί μία πολυκατοικία μεμονωμένη να μην έχει ρεύμα. Έχω δώσει οδηγία στο ΔΕΔΔΗΕ να καλέσουν όσους είχαν δηλώσει βλάβες, ώστε να διαπιστώσουν αν έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα Mega».

«Μια γραμμή μπορεί να διέρχεται από δύο και τρεις δήμους, να έχει βλάβη σε σημείο δύσκολα προσβάσιμο», σημείωσε αναφερόμενος στο γεγονός ότι προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν και δήμοι όπου δε σημειώθηκαν πτώσεις δέντρων.

«Υπάρχει άριστη συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση. Μπορεί να υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά που να υπάρχει καθυστέρηση στη διάνοιξη του δρόμου ώστε να επιδιορθωθεί η βλάβη», ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Η προσπάθεια είναι σήμερα να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση των βλαβών. 800 400 4000 είναι ο αριθμός που μπορούν να καλούν οι πολίτες στο ΔΕΔΔΗΕ χωρίς χρέωση για να δηλώσουν τη βλάβη. Ο αγώνας συνεχίζεται. Νομίζω ότι ο ΔΕΔΔΗΕ ήταν προετοιμασμένος και έχει κατανείμει τις δυνάμεις σε όλη την Αττική. Είχαμε προχωρήσει σε βαθιά κλάδευση σε όλο τον αστικό ιστό, αλλά υπήρχαν και δέντρα μακριά από τα σύρματα που είχαν πέσει πάνω τους», ανέφερε ο κ. Σκρέκας.

Αναφερόμενος στα σημαντικά προβλήματα που σημειώθηκαν στους δρόμους της Αττικής από την κακοκαιρία ο κ. Σκρέκας είπε: «Δεν μπορώ να πω ότι δεν λειτούργησε ο κρατικός μηχανισμός. Φυσικά συντονισμός σε κάποια σημεία θα μπορούσε να είναι καλύτερος. Την ώρα της μάχης δεν είναι ώρα για να ασκήσουμε κριτική. Εμείς θα ολοκληρώσουμε τη δουλειά που πρέπει να γίνει και θα διερευνηθούν τα αίτια ώστε να μην επαναληφθούν αυτά τα γεγονότα. Έχουμε ξεκινήσει και πρόγραμμα υπογειοποίησης άνω των 3.000 χιλιομέτρων».