Με 2.100.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας χρηματοδοτούνται έργα του ΥΠΠΟΑ στην Καστοριά.

Ειδικότερα, οι εργασίες από την αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, με έργα ύψους 2.100.000 στη Δυτική Μακεδονία και συγκεκριμένα στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς.

Τα έργα που έχουν ήδη ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας στην Καστοριά είναι τα εξής:

«Αποκατάσταση και Ανάδειξη τεμένους Κουρσούμ Καστοριάς».

«Αποκατάσταση Βυζαντινού Ναού Ταξιαρχών Μητροπόλεως και συντήρηση των τοιχογραφιών του».

«Συντήρηση τοιχογραφιών Ιεράς Μονής Παναγίας Μαυριώτισσας».

Όπως ανέφερε η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη, «Προχωρούν, με γρήγορους ρυθμούς, τα έργα που -με τη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας- υλοποιούνται από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Το χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Ανάκαμψης δίνει την ευκαιρία να δρομολογηθούν περισσότερα έργα Πολιτισμού σε όλη τη χώρα με δεδομένη την αναπτυξιακή διάσταση του τομέα. Σε περιοχές, όπως  η Δυτική Μακεδονία, αυτά τα έργα αποκτούν ιδιαίτερη σημασία, καθώς μπορούν να συμβάλλουν ουσιαστικά στην αλλαγή του αναπτυξιακού προτύπου της περιοχής στην «μετά λιγνίτη» εποχή. Τα έργα που υλοποιεί το ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο των Πολιτιστικών Διαδρομών σε εμβληματικούς αρχαιολογικούς χώρους και σημαντικά μνημεία, εκτός από την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, έχουν καθοριστική συνεισφορά στην τοπική κοινωνία με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην τοπική οικονομία με την ποιοτική ενίσχυση του προσφερόμενου τουριστικού προϊόντος».