Ο γνωστός θεατρικός παραγωγός, Μαυρίκιος Μαυρικίου, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας για την παράσταση «Σοφία Βέμπο σε θυμάμαι» προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με το ελληνικό#metoo.

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου, αναφέρθηκε αρχικά και στους δύο ηθοποιούς που κατηγορούνται για σεξουαλικά αδικήματα, Δημήτρη Λιγνάδη και  Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και τις καταγγελίες στον χώρο του θεάματος.

«Με ανθρώπους σκουπίδια δε θα ξανά ασχοληθώ, δεν πρόκειται να πω τίποτα. Από την άλλη βέβαια, έχω δει δύο περιπτώσεις που έχουν καταγγείλει περιστατικά και μπροστά μου έκαναν άλλα πράγματα», εξήγησε με νόημα.

Κατόπιν αναφέρθηκε σε μία γυναίκα ηθοποιό, η οποία συμμετείχε σε δική του παραγωγή κι έκανε μπούλινγκ σε συνεργάτη της, χωρίς κανείς να την καταγγείλει.

«Είχα μία γυναίκα ηθοποιό σε μεγάλο ρόλο σε παραγωγή μου. Έκανε απίστευτο μπούλινγκ σε συνεργάτες της και σε νέα παιδιά στον χώρο. Φοβερές δολοπλοκίες, με αθέμιτο κι ανήθικο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο γνωστός παραγωγός μίλησε και για μία από τις γυναίκες που κατήγγειλαν σεξουαλική παρενόχληση.

«Μπροστά στα μάτια μου είδα μία κοπέλα να κυκλοφορεί σχεδόν γυμνή στο καμαρίνι, μπροστά στους άνδρες ηθοποιούς. Είναι η ίδια γυναίκα που κατήγγειλε ότι κάποιος “τη χούφτωσε στο καμαρίνι”. Θα μπορούσε να βρίσκεται στο καμαρίνι της, γιατί είχε καμαρίνι -δική μου ήταν η παραγωγή και το ξέρω- και να ήταν μόνη της ή να ήταν πιο σεμνή».