Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η σύζυγός του Κέιτ Μίντλετον «θα εγκαταλείψουν το παλάτι του Κένσινγκτον και θα μετακομίσουν στην εξοχή».

Το ζευγάρι σχεδιάζει να μετακομίσει στο Ουίνσδορ, σύμφωνα με την Telegraph, καθώς το θεωρούν «το τέλειο μέρος» για να μεγαλώσουν τα τρία τους παιδιά, πρίγκιπα Τζορτζ, πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπας Λούις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μετακομίσουν στο Φορτ Μπελβεντέρε, ένα διατηρητέο σπίτι με πύργο προς το νότιο άκρο του Great Park Windsor, εκεί όπου ο βασιλιάς Έντουαρντ, υπέγραψε τα έγγραφα παραίτησής του το 1936. Το οίκημα είναι μισθωμένο στην οικογένεια δισεκατομμυριούχων Γουέστον, στενούς φίλους της βασιλικής οικογένειας.

Η κίνηση αυτή, θα φέρει την οικογένεια πιο κοντά τόσο στη βασίλισσα όσο και στους γονείς της Κέιτ Μίντλετον, και είναι το πιο ενδεικτικό σημάδι μέχρι τώρα, πως το ζευγάρι ετοιμάζεται να αναλάβει έναν πολύ πιο ανώτερο ρόλο στην καρδιά της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα όμως με την Telegraph, η σχεδιαζόμενη αυτή μετακόμιση φαίνεται πως δεν ενθουσίασε τους κοντινούς ανθρώπους του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ, καθώς «πολλοί θεωρούν πως το Μπερκσάιρ δεν είναι και η καλύτερη εξοχή». «Οι άνθρωποι σε αυτή την περιοχή του δυτικού Λονδίνου, μπορούν να γίνουν πολύ μοχθηροί, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στην άγνοια» ανέφερε η πηγή.

Πάντως η μετακόμισή τους θα μπορούσε να αποδειχθεί στρατηγική αλλά και πρακτική, καθώς η μοναρχία ετοιμάζεται για μεγάλες αλλαγές τα επόμενα χρόνια. Προς το παρόν, οι Κέιμπριτζ μοιράζουν το χρόνο τους ανάμεσα στη βάση τους στο Λονδίνο, όπου έχουν και τα γραφεία τους, και της εξοχικής τους κατοικίας, το Άνμερ Χολ στο Νόρφολκ. Το δεύτερο αυτό σπίτι ήταν το γαμήλιο δώρο της βασίλισσας Ελισάβετ. Αλλά τώρα, με τα δύο μεγαλύτερα παιδιά να πηγαίνουν σε σχολείο στο Λονδίνο, είναι δύσκολο να το επισκέπτονται τα Σαββατοκύριακα. Ενώ εάν επιλέξουν να μείνουν στο Ουίνδσορ θα έχουν και την εξοχή στα πόδια τους κι θα μπορούν να μετακινούνται στο Λονδίνο όταν απαιτείται.

Σημαντικό είναι επίσης, ότι η μετακόμιση αυτή, θα βοηθήσει την βασίλισσα Ελισάβετ, καθώς θα έχει συντροφιά, μετά τον θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου πέρυσι τον Απρίλιο. Η 95χρονη μονάρχης έχει πολύ στενή σχέση με τον εγγονό της, πρίγκιπα Γουίλιαμ, ο οποίος μάλιστα, μαζί με τον πατέρα του την έπεισαν τελευταία, να αφαιρέσει όλους τους στρατιωτικούς και τιμητικούς τίτλους του πρίγκιπα Άντριου.