Αποκαλυπτικά στοιχεία για τη δράση των χούλιγκαν και τον τρόπο που οργανώνουν τα «χτυπήματά» τους, έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Και αν τα άδεια… λόγω κορονοϊού γήπεδα και οι απαγορεύσεις μετακίνησης οργανωμένων φιλάθλων, δεν δίνουν εύκολο πεδίο στους ενορχηστρωτές της τυφλής οπαδικής βίας, εκείνοι καταφεύγουν σε άλλες σκοτεινές μεθόδους. Μία από αυτές, άλλωστε κόστισε τη ζωή στον 19χρονο Αλκη και έστειλε στο νοσοκομείο τους άλλους δύο φίλους του μετά τη δολοφονική επίθεση τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη.

Ετσι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, η εν ψυχρώ δολοφονία του 19χρονου που φέρεται να μην είχε σχέση με το οργανωμένο οπαδικό κίνημα, αποτελεί σοβαρή ένδειξη του τρόπου που «χτυπούν» οι χούλιγκαν, ακόμη και σε… ήσυχες συνοικίες, σπέρνοντας τον τρόμο στους κατοίκους. Στην προκειμένη περίπτωση, η αστυνομία εντείνει τις έρευνές της σε «στέκια» των οπαδών που θεωρούνται λίγο – πολύ «γνωστά» πρόσωπα στις Αρχές, έχοντας φάκελο για συμμετοχή σε βαριά επεισόδια.

Ολιγάριθμες ομάδες έτοιμες να σκοτώσουν σε… γειτονικές οδομαχίες
Η αστυνομία γνωρίζει ακόμη και τις νέες μεθόδους που έχουν αναπτύξει οι χούλιγκαν, προκειμένου να προκαλούν έξαρση βίας ακόμη και εκεί που δεν υπάρχει κάποια αθλητική αναμέτρηση. Οι αρχές γνωρίζουν εδώ και καιρό ότι αυτές οι περιθωριακές ομάδες κινούνται κυριολεκτικά στο σκοτάδι, αφού κλείνουν τα «ραντεβού» θανάτου ακόμη και σημεία που δεν έχουν καμία σχέση με αθλητικούς χώρους, ενώ προσπαθώντας να μην δίνουν στόχο, «σπάνε» τις πολυάριθμες ομάδες τους και προκαλούν επεισόδια χωρίς ακόμα και σε «γειτονικές» οδομαχίες, χωρίς να μπορούν να εντοπιστούν εύκολα.

Η αστυνομία έχει συγκεντρώσει υλικό σχετικά με τον τρόπο που δρουν τα άτομα που ανήκουν στον χώρο του οργανωμένου οπαδικού κινήματος, αν και αυτό που επισημαίνουν οι αρχές είναι ότι αυτές οι συμπλοκές πολλές φορές είναι τόσο μικρές που ούτε καν καταγγέλλονται από τους περίοικους με αποτέλεσμα να μένουν στην αφάνεια.

Θα «μιλήσει» το δρεπάνι και τα λάθη των δολοφόνων
Οι αξιωματικοί που ασχολούνται αποκλειστικά με την καταπολέμηση του εγκλήματος Αθλητικής Βίας, βρίσκονται ήδη στο «κυνήγι» των δολοφόνων του 19χρονου Αλκη και θεωρούν ότι στην προκειμένη περίπτωση θα φτάσουν σχετικά εύκολα στα ίχνη τους, καθώς οι δράστες πιθανότατα δεν είχαν οργανωθεί σε βαθμό συγκάλυψης ενός εγκλήματος. Είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά τη δολοφονία, η αστυνομία προσήγαγε 15 υπόπτους, οι οποίοι αφέθηκαν ελεύθεροι εκτός από έναν, ο οποίος συνελήφθη γιατί επάνω του βρέθηκε ένας ναυτικός πυρσός.

Τα «λάθη» τους ακόμα και στην προσπάθεια διαφυγής τους, θα είναι και αυτά που θα τους προδώσουν, ενώ ήδη οι αρχές στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο αντικείμενο της δολοφονίας που εντοπίστηκε. Το δρεπάνι με το οποίο σκότωσαν τον 19χρονο Αλκη, εντοπίστηκε λίγα μέτρα πιο κάτω από το σημείο, όπου έπεσε νεκρός ο Άλκης. Το δρεπάνι βρέθηκε κοντά σε κάδο σκουπιδιών και έχει δοθεί για εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν αποτυπώματα που θα οδηγήσουν τις Αρχές στην εξιχνίαση της υπόθεσης που συγκλονίζει. Υπενθυμίζεται ότι ο 19χρονος, Αλκης Κ., έπεσε νεκρός τα ξημερώματα της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη ενώ περπατούσε στην περιοχή του Χαριλάου, πλησίον του Αρη, μαζί με δύο φίλους του.