Στον απόηχο του χθεσινού σόου που έστησε στην Ολομέλεια της Βουλής ο Παύλος Πολάκης ξεκίνησε σήμερα η συζήτηση για τον Αναπτυξιακό Νόμο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ξεπέρασε χθες κάθε προηγούμενο, όταν ζήτησε το λόγο στη συζήτηση για το αναπτυξιακό νομοσχέδιο, ωστόσο άρχισε να μιλά για την υπόθεση Novartis και να επιτίθεται στον παριστάμενο υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Παρά τις επιπλήξεις από τον προεδρεύοντα Χαράλαμπο Αθανασίου, ο Παύλος Πολάκης δεν σταμάτησε, ούτε όταν του έκλεισαν το μικρόφωνο. Μάλιστα παρέμεινε για μία ώρα στο βήμα, ακίνητος ή τηλεφωνώντας! Το αποτέλεσμα ήταν να διακοπεί η συνεδρίαση.

Στόχος του κ. Πολάκη ήταν όχι να μιλήσει για τον υπό συζήτηση Αναπτυξιακό Νόμο, αλλά να απευθυνθεί εκ νέου προς τον Υπουργό Ανάπτυξης για την υπόθεση της Novartis και να αμφισβητήσει ευθέως την απόφαση των εισαγγελέων οικονομικού εγκλήματος για την αρχειοθέτηση της υπόθεσης του κ. Γεωργιάδη, λέγοντας πως «η αρχειοθέτηση δεν είναι αθώωση».

Αρχικά η κίνηση Πολάκη προκάλεσε αμηχανία σε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα, ωστόσο η Κουμουνδούρου σε ανακοίνωσή της στη συνέχεια όχι μόνο τον στήριξε αλλά δικαιολόγησε κιόλας τη στάση του. Μάλιστα ο βουλευτής σε ανάρτηση του στο facebook έδωσε… ραντεβού συνέχειας της στάσης του για σήμερα στις 11:00. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες στην αίθουσα αναμένεται να είναι οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πιθανότατα και ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: iefimerida.gr