Η πρώτη ομαδική αγωγή πολιτών κατά της Αττικής Οδού για τον εγκλωβισμό τους στα χιόνια υποβλήθηκε σήμερα. Οι πολίτες ζητούν συνολικά 128.000 ευρώ.

Πρόκειται για εννέα πολίτες που στρέφονται κατά της Αττικής Οδού θεωρώντας ότι η βλάβη που υπέστησαν είναι μεγαλύτερη των 2.000 ευρώ. Πρόκειται για πρόσωπα που αντιμετωπίζουν διάφορες ασθένειες.

Αττική Οδός: Ποιοι προσέφυγαν
Μεταξύ άλλων, προσέφυγαν:

Ένας καρκινοπαθής με τη σύζυγό του επέστρεφαν από χημειοθεραπεία, εγκλωβίστηκαν για 8 ώρες και ζητούν 40.000 ευρώ.
Ένας οδηγός νεκροφόρας που εγκλωβίστηκε για 16 ώρες ζητεί 10.000 ευρώ.
Ένας καρδιοπαθής με την κόρη της που εγκλωβίστηκαν για 16 ώρες, ζητούν 18.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την δικηγόρο τους, κα Κατερίνα Φραγκάκη, όλες αυτές οι περιπτώσεις είναι ευάλωτων ανθρώπων

Αττική Οδός: Άνοιξε η πλατφόρμα για την αποζημίωση των 2.000 ευρώ
Σε λειτουργία τίθεται η πλατφόρμα για τις αιτήσεις όσων εγκλωβίστηκαν στην Αττική Οδό κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας “Ελπίς” και επιθυμούν να λάβουν την αποζημίωση ύψους 2000 ευρώ.

Οι πολίτες θα κληθούν σε αυτό το στάδιο  να δηλώσουν στοιχεία του οχήματός τους στις εισόδους και εξόδους από τις οποίες μπήκαν και εξήλθαν, καθώς και την ώρα εισόδου και εξόδου από αυτές. Θα τους ζητηθεί επίσης να δώσουν τηλέφωνο, email και τραπεζικό λογαριασμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπουν στην  ιστοσελίδα  adcompen.gr για να κάνουν την αίτησή τους

Η Αττική Οδός ενημερώνει ότι η Πλατφόρμα Καταχώρησης Αιτημάτων είναι πλέον διαθέσιμη, μέσω του site της Αττικής Οδού www.aodos.gr, σε ειδική ενότητα με τίτλο «Χιονόπτωση 24.1.2022». Στην πλατφόρμα μπορούν να καταχωρήσουν το αίτημα και τα συνοδευτικά στοιχεία τους οι οδηγοί των οποίων τα οχήματα αποκλείστηκαν στον αυτοκινητόδρομο τη Δευτέρα 24/1/2022.

Επισημαίνεται ότι η καταχώρηση της αίτησης στην πλατφόρμα είναι απαραίτητη ανεξαρτήτως οποιασδήποτε άλλης αίτησης έχει σταλεί ηλεκτρονικά έως τώρα, ενώ, η εταιρεία θα ενημερώσει απευθείας τους αιτούντες για την εξέλιξη της διαδικασίας.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών της Αττικής Οδού, Δευτέρα – Σάββατο 08:00 – 19:00 και Κυριακή 11:00 – 19:00 στο 210.66.82.222, ή μέσω e-mail στο customercare@attikesdiadromes.gr.