Όσα είπε ο αντιπρόεδρος της Βουλής για το σόου Πολάκη.

Μιλώντας στο MEGA ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Χαράλαμπος Αθανασίου, ξεκαθάρισε ότι δε θα επιτρέψει σε κανέναν να μετατρέψει τη Βουλή σε θέατρο.

«Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τασούλας, ο πρόεδρος της Βουλής, ο κ. Πολάκης θα παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας για να εξεταστεί η συμπεριφορά του. Ήταν μια ευθεία αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που προσβάλει το κοινοβούλιο. Ο κ. Πολάκης και ο τρόπος που συμπεριφέρεται είναι μια παραφωνία για το κοινοβούλιο. Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι όταν έχουμε νομοθετική λειτουργία και η Βουλή έρχεται για να ψηφίσει τους νόμους του κράτους, μιλάμε μόνο για το νομοθέτημα που έχουμε» σημείωσε.

«Το να μιλήσει κάποιος για ένα θέμα επικαιρότητας δεν είναι κακό. Αυτό το κάνουν ελεύθερα οι αρχηγοί των κομμάτων και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι. Μπορούν να κάνουν μικρή αναφορά και οι βουλευτές πριν μπουν στο κυρίως θέμα. Αλλά η αναφορά αυτή απευθύνεται στη Βουλή και είναι σύντομη. Πριν τον κ. Πολάκη μίλησε ο κ. Φάμελλος. Όταν του ζητήθηκε να έρθει στο θέμα συζήτησης, το έκανε αμέσως. Μίλησε και ο κ. Υψηλάντης που αναφέρθηκε επίσης στη Novartis εκτός θέματος. Του ζήτησα να επανέλθει στο θέμα, και αμέσως ξεκίνησε να μιλάει για το νομοσχέδιο. Ο κ. Πολάκης δε μίλησε για το αναπτυξιακό, παρά μόνο για τη Novartis. Είχε προαναγγείλει ότι θα έρθει για να κάνει σόου και αντιδικία με τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αυτό του είπα. Αυτό που έκανε γίνεται στη Βουλή, αλλά υπάρχει άλλη διαδικασία που λέγεται κοινοβουλευτικός έλεγχος» συνέχισε.

«Σε έγκριτη εφημερίδα έκαναν λόγο για δική μου πολιτική αφέλεια, αφού ο κ. Γεωργιάδης ήθελε να αφήσει τον κ. Πολάκη να μιλάει. Δε θα επέτρεπα να ευτελιστεί η Βουλή. Η Βουλή ως δημόσιος χώρος προσφέρεται για θέαμα, αλλά δε θα επιτρέψω σε κανέναν να γίνει η Βουλή θέατρο» ξεκαθάρισε κλείνοντας ο κ. Αθανασίου.

Δείτε όσα είπε στο MEGA