Ο δικηγόρος της οικογένειας του αδικοχαμένου 19χρονου Άλκη, Αλέξης Κούγιας έκανε νέες δηλώσεις που προκαλούν αίσθηση.

Όπως είπε ο γνωστός ποινικολόγος, μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο, «ο φερόμενος ως δράστης που διέφυγε στην Αλβανία δεν θα εκδοθεί ποτέ στην Ελλάδα».

«Είμαι στο μαύρο σκοτάδι. Θα μάθω τι έχει γίνει μέχρι τώρα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, μόλις απολογηθεί ο δράστης που έχει συλληφθεί. Αν δε λάβω αντίγραφα της δικογραφίας δεν μπορώ να πω κάτι. Ακούω φήμες ότι έχουν εντοπίσει 6-7 άτομα ακόμα. Άλλοτε ακούω ότι συμμετείχαν 2 αυτοκίνητα στην επίθεση, άλλοτε τρία. Χθες μου είπαν τέσσερα. Μου δημιουργεί άσχημη εντύπωση ότι δεν έχουν συλληφθεί οι υπόλοιποι δράστες. Άκουσα τη φήμη ότι ένας έφυγε κανονικά από τα σύνορα για την Αλβανία.

Νομικά, να σας πως ότι όσοι εγκληματούν στην Ελλάδα και διαφεύγουν στην Αλβανία, δεν εκδίδονται ποτέ από την Αλβανία στην Ελλάδα. Αυτό που άκουσα ότι θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης είναι ένα γράμμα κενό, γιατί η Αλβανία δεν εκδίδει στην Ελλάδα υπόπτους. Είμαι απόλυτος. Δεν θα έρθει ποτέ στην Ελλάδα να δικαστεί, δεν τους εκδίδει η Αλβανία» τόνισε ο κ. Κούγιας.

«Τα πρόσωπα αυτά είναι γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών των ομάδων»
«Εγκληματική οργάνωση είναι οποιαδήποτε ένωση προσώπων άνω των τριών, που έχει μια διάρκεια και σκοπός της είναι να διαπράττουν εγκλήματα. Σε αυτές τις λέσχες οπαδών, δεν συγκεντρώνονται για να ανταλλάξουν ιδέες για τις ομάδες. Αυτοί που πλέον μαζεύονται εκεί μαζεύονται μόνο για το πώς θα οργανωθούν και θα φέρουν φτυάρια, μαχαίρια, στυλιάρια, πιστόλια και πηγαίνουν στο γήπεδο και πουλούν ναρκωτικά, ακόμη και σε παιδιά. Ή εξελίσσονται σε ομάδες που κάνουν εκβιασμό σε μαγαζιά και το κυριότερο απ’ όλα καταλήγουν να κάνουν εκβιασμούς και στην ίδια τη διοίκηση ζητώντας χρήματα και μετατρέπονται πολλές φορές σε “security” των ομάδων, ενώ στην πραγματικότητα είναι οι άνθρωποι που κάνουν τις φασαρίες στο γήπεδο», είπε.

«Δεν ασχολούμαι καθόλου με συνδέσμους. Αυτοί έχουν τον μανδύα του συνδέσμου και του οπαδού. Τα πρόσωπα αυτά είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό – αν όχι όλα, δεν είναι και οι 15, αλλά τουλάχιστον η ηγετική ομάδα που είναι 3-4- είναι πολύ γνωστά στο στενό περιβάλλον των ιδιοκτητών ομάδων. Αν έχουν μια διεστραμμένη άποψη οι ιδιοκτήτες ή κάποιος από το περιβάλλον των ιδιοκτητών ότι “καλό είναι να έχουμε και 15 εγκληματίες που να το γνωρίζουν οι άλλοι που είναι κοντά μας, για να ησυχάσουμε και να μην αντιδρούν όταν δεν πηγαίνουν καλά τα πράγματα». Ή «καλό είναι να γνωρίζουν και κάποιοι με τους οποίους συναλλασσόμαστε στη ζωή μας ότι έχουμε και κοντά μας αυτούς. Οι ιδιοκτήτες ομάδων δεν έχουν όλοι υγιές επαγγελματικό περιβάλλον”, συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

«Οι ιδιοκτήτες αλλά και πολλοί από αυτούς, έχουν διεισδύσει στην αστυνομία και έχουν διασυνδέσεις, το ίδιο και σε άλλους φορείς πολύ σημαντικούς. Για να φτάσουμε στο δικαστήριο πρέπει πρώτα να συλληφθούν οι δράστες. Με ενοχλεί που χωρίστηκε η δικογραφία, έκλεισε ουσιαστικά η υπόθεση.

Έπιασαν τα όπλα εν κρυπτώ. Κανείς δεν κατάλαβε τίποτα. Δικάστηκε ο 23χρονος στο αυτόφωρο, αλλά αυτός δεν είναι ο ιδιοκτήτης των όπλων που τον δίκασαν. Αντί να πάρουν τα όπλα και να κάνουν εξετάσεις για dna και αποτυπώματα και να βρουν όλη την εγκληματική οργάνωση, και μέσω των κινητών τηλεφώνων να φτάναμε στην άκρη», είπε ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου.