Διώκονται για ανθρωποκτονία από κοινού με δόλο

Προθεσμία για να απολογηθούν τμηματικά από την Τετάρτη έως την Παρασκευή, έλαβαν από την 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, οι οκτώ συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην περιοχή της Χαριλάου.

Σύμφωνα με το ένταλμα που εκδόθηκε εις βάρος του, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθησαν χθες (Κυριακή), διώκονται -μεταξύ άλλων- για το κακούργημα της από κοινού ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένη και σε απόπειρα, κατά συρροή.

Μετά την προθεσμία που έλαβαν επιστρέφουν στα κρατητήρια της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Την πόρτα της ίδιας ανακρίτριας θα περάσει από στιγμή σε στιγμή προκειμένου να απολογηθεί ο 23χρονος, με καταγωγή από την Αλβανία, που είχε συλληφθεί πρώτος, λίγες ώρες μετά το φονικό.

Η αρχική πληροφορία ήταν ότι κεντρικό ρόλο στη δολοφονία του Άλκη Καμπανού έπαιξε ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής που συνελήφθη πρώτος. Τώρα, λίγες ώρες μετά τη σύλληψή τους, οι εμπλεκόμενοι χούλιγκαν στη φρικτή δολοφονία ρίχνουν ο ένας τις ευθύνες στον άλλον. Οκτώ από τους εννέα συλληφθέντες, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, λένε ότι το δρεπάνι, που ήταν ένα από τα φονικά όργανα στην επίθεση, το κρατούσε Έλληνας τον οποίο μάλιστα κατονομάζουν οι συνεργοί του. Το πρόσωπο που κατηγορείται από τους 8 συλληφθέντες ως ο άνθρωπος που κρατούσε το δρεπάνι με το οποίο φονεύθηκε ο Άλκης δεν είναι σεσημασμένος.