Σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και «στην ευρύτερη αντιπολίτευση», όπως είπε χαρακτηριστικά, άσκησε από την Πάτρα, ο γραμματέας της πολιτικής επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας κατά την διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων της διοικούσας επιτροπής της εκλογικής περιφέρειας Αχαΐας.

Παράλληλα, αναφερόμενος στο κυβερνητικό έργο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η διεθνής εικόνα της χώρας άλλαξε άρδην και από χώρα ουραγός, μια χώρα παρίας στις διεθνείς συναντήσεις, είναι, με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μια χώρα πρωταγωνίστρια». «Και όχι μόνο», όπως είπε, «ως προς την εικόνα της, αλλά και ως προς τις λύσεις, τις λύσεις στην πανδημία και σε μεγάλα προβλήματα, που αποτελούν προτάσεις του πρωθυπουργού όλων των Ελλήνων και οι οποίες υιοθετούνται και γίνονται θέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ασκώντας έντονη κριτική στην αντιπολίτευση, είπε ότι «έχουμε μια πολύ μεγάλη ατυχία και κάτι που δε συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να έχουμε μια αξιωματική – και ευρύτερη – αντιπολίτευση, που επενδύει στο χάος και την αποτυχία στο ζήτημα της πανδημίας και της απώλειας ζωών» και πρόσθεσε: «Επενδύουν σε αυτό και αντί να βάζουν πλάτη στα ελάχιστα, πετροβολούν πολιτικά και στέκονται απέναντι. Κάνουν πορείες διάδοσης του κορονοϊού, ακόμα και υπέρ δολοφόνων, μιλούν για ξεστοκάρισμα εμβολίων και βάζουν πλάτη στους αντιεμβολιαστές. Ευτυχώς οι άνθρωποι της γενιάς μου δεν τους άκουσαν και εμβολιάστηκαν μαζικά. Κάνουν δηλώσεις που αμφισβητούν την ασφάλεια των εμβολίων, παρουσιάζουν ψευδή στοιχεία και κάνουν αντιπολίτευση με τον αριθμό των θανάτων, τη στιγμή που 9 στους 10 από τους συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι. Δεν έχουν ψηφίσει κανένα μέτρο για την ενίσχυση του ΕΣΥ ή για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού που έσωσε χιλιάδες ζωές». «Αυτά», συνέχισε ο Παύλος Μαρινάκης, «συνέβησαν στην Ελλάδα των τελευταίων 2,5 ετών, στην Ελλάδα που στάθηκε όρθια και στήριξε τους πολίτες της και στήριξε το ΕΣΥ την περίοδο της πανδημίας». Μάλιστα, όπως τόνισε σε αυτό το σημείο, «δεν αξίζει σίγουρα στην Ελλάδα αυτή η αντιπολίτευση και αυτό θα αποτυπωθεί στις επόμενες εκλογές».

Ακόμη, ανέφερε ότι «προοδευτικός είναι αυτός που μειώνει φόρους για όλους τους πολίτες και όχι εκείνος που τους αυξάνει για να δίνει επιδόματα φτώχειας λίγο πριν τις εκλογές» και συμπλήρωσε: «Κοινωνικά ευαίσθητος είναι αυτός που δημιουργεί ένα νομικό πλαίσιο, όπως ο τελευταίος ποινικός κώδικας που προστατεύει τους πολίτες και όχι εκείνος που με τις νομοθετικές του παρεμβάσεις αποφυλακίζει τον έναν εγκληματία μετά τον άλλον».

Επίσης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Πάτρα, η οποία είναι και ο τόπος καταγωγής του, λέγοντας ότι «τη στιγμή που η μια εταιρεία μετά την άλλη, ο ένας κολοσσός μετά τον άλλον έρχεται στην Ελλάδα, η πόλη μας κάνει μηχανοκίνητες πορείες χρησιμοποιώντας προσωπικό και πόρους του Δήμου, του τρίτου μεγαλύτερου δήμου στην Ελλάδα» και συμπλήρωσε: «Δεν μας αξίζει αυτό, δεν αξίζει στον τόπο μας και έχουμε καθήκον η Αχαΐα να μη μείνει πίσω, αλλά να πρωταγωνιστήσει. Έχουμε καθήκον σε αυτούς που εργάστηκαν όλα τα δύσκολα χρόνια σε ένα νομό που γνώρισε τον λαϊκισμό και το ψέμα όσο κανένας άλλος σε αυτή την χώρα».

Από την πλευρά του, ο γραμματέας Οργανωτικού της ΝΔ, Στέλιος Κονταδάκης, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε τα τελευταία χρόνια δεν μας γονάτισαν, αντίθετα, μας έκαναν να αναγνωρίσουμε πως στη διακυβέρνηση του τόπου, υπάρχει ένας πρωθυπουργός, όπως ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ικανός και αληθινός ηγέτης, που στήριξε και θωράκισε τη χώρα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο Παύλος Μαρινάκης στο Αίγιο και στην Πάτρα, συνοδευόμενος από τον κ. Κονταδάκη, συναντήθηκε αρχικά στα γραφεία της ΔΗΜΤΟ Αιγιάλειας με τον πρόεδρο και τα μέλη της τοπικής οργάνωσης, όπου συζήτησαν για ζητήματα της περιοχής.

Κατόπιν, επισκέφθηκε την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όπου συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη, με τον οποίο συνομίλησαν για τα έργα υποδομής που πραγματοποιούνται στην περιφέρεια, την δημιουργία ευκαιριών για τους νέους, τις αρμοδιότητες της Περιφέρειας και το ρόλο που εκείνη μπορεί να επιτελέσει στη στρατηγική ανάπτυξη της χώρας.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννη Καρβέλη, όπου συζήτησαν για την εξέλιξη της πανδημίας, αλλά και «τη συντονισμένη προσπάθεια της κυβέρνησης» όπως είπε ο Παύλος Μαρινάκης, «να στηρίξει το ΕΣΥ με τη στελέχωσή του σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό».

Ακόμη, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ συναντήθηκε με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα και συζήτησαν για τα θέματα και την πρόοδο του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε την ανάγκη «για την ολοκλήρωση και διασφάλιση της εμβληματικής μεταρρύθμισης της κατάργησης του ασύλου ανομίας, αλλά και την ενίσχυση του ρόλου των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ισχυροποιώντας τη θέση των δημόσιων Πανεπιστημίων».

Στη συνέχεια, επισκέφθηκε τον Οργανισμό Λιμένος Πατρών, όπου συζήτησε με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Παναγιώτη Τσώνη, για τις προοπτικές που ανοίγονται για το λιμάνι της πόλης. Εξάλλου, τα στελέχη της ΝΔ περιηγήθηκαν στο κέντρο της Πάτρας, επισκεπτόμενοι εμπορικά καταστήματα και καταστήματα εστίασης, μιλώντας με εργαζομένους και καταστηματάρχες.