Οι Πυξ Λαξ, με ανακοίνωση τους πήραν θέση για την εμπλοκή του ντράμερ Γ. Γ. σε υπόθεση παιδεραστίας.

Ο Γ.Γ., η εκδίκαση της υπόθεσης του οποίου αναβλήθηκε την Παρασκευή από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας είναι κατηγορούμενος για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη, όταν εκείνη ήταν 6 με 8 ετών. Σημειώνεται πως ο 71χρονος μουσικός έχει ήδη καταδικαστεί για την υπόθεση σε πρώτο βαθμό.

Τι λένε οι Πυξ Λαξ με τους οποίους έχει συνεργαστεί
Οι Πυξ Λαξ με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του συγκροτήματος στο Facebook αναφέρουν πως αφενός δε θα μπορούσαν να γνώριζαν «κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν».
Την ίδια στιγμή αποκαλύπτουν πως ο Γιώργος Γιαννόπουλος έχει πάψει να συνεργάζεται με τους Πυξ Λαξ εδώ και χρόνια και όπως σημειώνουν «δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του».

 

Τέλος, το συγκρότημα εκφράζει τη βαθιά λύπη «σ’ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του».

 

Αναλυτικά η δήλωση των Πυξ Λαξ
Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα σε σχέση με χθεσινά και σημερινά δημοσιεύματα που σοκαρισμένοι είδαμε και αναφέρουν το όνομα της μπάντας.

 

Οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και ήταν ο Μπάμπης Στόκας ο Φίλιππος Πλιάτσικας κι ο Μάνος Ξυδούς με εκπρόσωπο του συγκροτήματος το Νίκο Λώρη. Στα 30 και πλέον αυτά χρόνια έχουμε συνεργαστεί με εκατοντάδες μουσικούς και τεχνικούς.

 

  
Ο συγκεκριμένος μουσικός που αναφέρεται στα δημοσιεύματα έχει πάψει να συνεργάζεται με το συγκρότημα εδώ και 10 χρόνια. Από το Μάρτιο του 2012 για τελείως διαφορετικούς λόγους από αυτούς που κατηγορείται και στο διάστημα αυτό δεν έχει υπάρξει η οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

 

Όπως φυσικά δεν θα μπορούσαμε να γνωρίζουμε κάτι τόσο προσωπικό γι αυτόν αλλά και οποιονδήποτε άλλο από τους εκατοντάδες που έχουν συνεργαστεί μαζί μας στο παρελθόν. Τον πρώτο λόγο έτσι κι αλλιώς σ’ αυτά τα θέματα έχει η δικαιοσύνη. Το πιο βασικό και σημαντικό για μας αυτή την ώρα όμως είναι ότι θέλουμε να δηλώσουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας και την βαθιά μας λύπη σ αυτή την οικογένεια και σ αυτό το κορίτσι αν βίωσε κάτι τόσο βάναυσο κι αποτρόπαιο για την ψυχή του και το σώμα του, όπως και σε κάθε θύμα τέτοιων καταστάσεων που δεν υπάρχουν λέξεις να το περιγράψουν και μας συγκλονίζει κάθε φορά.