Η  πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στο Mega είπε πως η «Η Δανία έχει 90% εμβολιασμούς. Οι άνω των 60 έχουν κάνει 3η δόση στο 87%. Δεν πρέπει να συγκρίνουμε το γιατί πέταξαν εκεί τις μάσκες. Οι μάσκες θα πεταχτούν όταν πρέπει, όταν ανεβάσουμε τα ποσοστά των εμβολιασμών εκεί που πρέπει».

«Τον κορονοϊό τον σπουδάσαμε εδώ και δύο χρόνια. Βλέπουμε πώς πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Έχουν βγει τα φάρμακα, έχουν προχωρήσει τα πρωτόκολλα, βγήκαν και τα καινούργια εμβόλια, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στις χώρες που δεν έχουν εμβολιαστεί καθόλου. Δεν έχουν παρενέργειες, είναι δύο δόσεις, και η θερμοκρασία συντήρησής τους είναι πολύ απλή, από 2 έως 4 βαθμούς» είπε.

«Η επιτροπή θα εισηγηθεί αν θα κάνουμε μια φορά το χρόνο τους εμβολιασμούς, καλό θα είναι να βγει ένα εμβόλιο για όλους τους κορονοϊούς μια φορά το χρόνο, να ηρεμίσουμε όλοι», πρόσθεσε.

«Η 3η δόση γίνεται επειδή εξασφαλίζει με τα αντισώματα που παρέχει στον οργανισμό προστασία, και για την Όμικρον και τις υποπαραλλαγές της, και πιστεύω ότι θα καλύπτει ό,τι έχουμε με κορονοϊό. Για την 4η δόση ας μην προτρέχουμε, θα εισηγηθεί η επιτροπή εμβολίων. Στην 3η δόση είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Με την 3η δόση ενισχύεται ο οργανισμός πολύ, για αυτό επιμένουμε για τον εμβολιασμό», εξήγησε τέλος η κ. Παγώνη αναφερόμενη στην 3η δόση.