Ο 12ος φερόμενος ως δράστης της δολοφονικής επίθεσης κατά του 19χρονου Άλκη, ο 22χρονος π, έφτασε στο Αστυνομικό Μέγαρο περίπου στις 08:30 και κατέθετε για περίπου έξι ώρες στους έμπειρους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει να λύσουν την υπόθεση.

Ο επονομαζόμενος «Ντίνος» είναι εκείνος που μετέφερε με το αυτοκίνητο του άλλους τρεις κατηγορούμενους και ο οποίος αναζητούνταν από την αστυνομία, ύστερα από την αναφορά στο όνομά του ως οδηγού ενός γκρι Polo αυτοκινήτου. Ο 22χρονος αναμένεται να οδηγηθεί – πιθανότατα αύριο – ενώπιον του εισαγγελέα, σύμφωνα με το grtimes.gr.

O 22χρονος παραδέχεται ότι οδηγούσε το τρίτο αυτοκίνητο που ενεπλάκη στη δολοφονική επίθεση κατά του Άλκη Καμπανού και της παρέας του στη Χαριλάου, ωστόσο αρνείται κάθε εμπλοκή στο μοιραίο επεισόδιο.

Δήλωση έκανε νωρίτερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τη σύλληψη του 12ου εμπλεκομένου. «Με τη σύλληψη και του δωδέκατου υπόπτου για το τραγικό γεγονός της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, η Ελληνική Αστυνομία έχει ολοκληρώσει την έρευνα της», ανέφερε ο υπουργός, συμπληρώνοντας ότι: «Όλοι γνωρίζουν με αφορμή και αυτό το τραγικό πραγματικά περιστατικό ότι η Ελληνική Αστυνομία και ξέρει και θέλει και μπορεί να κάνει τη δουλειά της».

Ο κ. Θεοδωρικάκος ολοκλήρωσε τη δήλωσή του, επισημαίνοντας ότι «τώρα πλέον, είναι υπόθεση όλων μαζί, του Κράτους, της Πολιτείας, των αθλητικών παραγόντων, των ίδιων των φιλάθλων να βάλουμε οριστικό τέλος στη βία και το χουλιγκανισμό μέσα και έξω απ’ τα γήπεδα».

Τι λέει οικογένεια του 22χρονου
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια του φερόμενου ως δράστη, ο ίδιος δεν είναι οργανωμένος οπαδός και βρέθηκε συγκυριακά στον τόπο της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, ενώ υποστηρίζει ότι δεν βγήκε καν από το αυτοκίνητο (γκρι POLO) παρά το γεγονός ότι μετέφερε τρία άτομα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας του 22χρονου:

«Παρουσιάστηκε αυτοβούλως, σήμερα στις 8.30 το πρωί, στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, ο 22χρονος, οδηγός του γκρι POLO που σχετίζεται με την υπόθεση της δολοφονίας του ΑΛΚΗ.

Δηλώνει ότι, δεν είναι οργανωμένος οπαδός καμίας ομάδας, δεν είναι μέλος κανενός Συνδέσμου, δεν είχε συμμετάσχει ποτέ στο παρελθόν σε επεισόδια αθλητικής ή άλλης μορφής βίας.

Οι συγκατηγορούμενοι του, δεν έδωσαν έως σήμερα τα στοιχεία του, γιατί, πολύ απλά, πλην ενός, δεν τον γνωρίζουν (δεν τους έχει, ούτε τον έχουν ξανασυναντήσει).

Βρέθηκε συγκυριακά στο σημείο εκκίνησης του επεισοδίου, στην Παλαιών Πατρών Γερμανού.

Του ζητήθηκε και άκριτα δέχτηκε, να μεταφέρει, ελλείψει αυτοκινήτων, 3 άτομα, τα δύο άγνωστα του, στη Χαριλάου.

Δεν γνώριζε ότι οι συγκατηγορούμενοι του μεταφέρουν οπλισμό και ότι επίκειται επίθεση σε άλλα άτομα.

Στο επεισόδιο δεν συμμετείχε κατά κανένα τρόπο.

Όπως αποδεικνύεται από το σύστημα εντοπισμού (GPS) του αυτοκινήτου του, κατά τη διάρκεια του επεισοδίου, βρισκόταν συνεχώς εντός αυτού, εν κινήσει, σε απόσταση 30 μέτρων από το σημείο της επίθεσης, μη έχοντας καν οπτική επαφή.

Αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης του και θέτει τον εαυτό του στην κρίση της δικαιοσύνης.

Είναι συγκλονισμένος από την τροπή που πήραν τα πράγματα, εκφράζει τα συλλυπητήρια και την οδύνη του στην οικογένεια του Άλκη και τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση των υπολοίπων παιδιών που τραυματίστηκαν».