«Τρεις εβδομάδες πήρε στον κ. Τσίπρα να απαντήσει στο ερώτημα που του έθεσε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης κατά την συζήτηση της Πρότασης Μομφής κατά της Κυβέρνησης στη Βουλή, για το αν “θα κοινωνικοποιηθεί η ΔΕΗ” με την περιβόητη “Προοδευτική Διακυβέρνηση”. Και η απάντηση του ήταν “όχι”, απάντηση που δεν την έδωσε στη Βουλή, αλλά στο Σκάι. Για την Αττική Οδό παρεμπιπτόντως, ακόμα δεν έχουμε ακούσει κουβέντα βέβαια, καθώς τα ευκόλως εννοούμενα, για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, παραλείπονται» αναφέρει ανακοίνωση του ΜέΡΑ25

«Αλλά και την ίδια την απάντηση του κ. Τσίπρα που αφήνει απέξω το κομμάτι της κοινωνικοποίησης της ΔΕΗ, δεν την λες και “προοδευτική”. Πώς θα μειώσει τα τιμολόγια των λογαριασμών που πληρώνουν οι πολίτες στη ΔΕΗ, χωρίς να επανεθνικοποιηθεί η ΔΕΗ και χωρίς να καταργηθεί το Χρηματιστήριο της Ενέργειας που ο ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε επί των ημερών του, είναι κάτι που μόνο ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, άντε και οι σύμβουλοι του σαν τον κ. Χουλιαράκη μπορεί να γνωρίζουν» συνεχίζει η ανακοίνωση.

«Αυτό που γνωρίζει η κοινωνία ωστόσο και αυτό που ζητά το ΜέΡΑ25 από την πρώτη στιγμή για μια πραγματική προοδευτική προοπτική στον τόπο, δεν είναι τα ήξεις αφήξεις της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και όσων άλλων αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί, αλλά η ανάγκη να επανέλθουν οι στρατηγικές υποδομές της χώρας (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ-ΕΥΑΘ, δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, ΟΣΕ κλπ) υπό δημόσιο έλεγχο, όχι υπό τον έλεγχο ενός απλώς άλλου εξίσου κρατικοδίαιτου, παρασιτικού ολιγάρχη» καταλήγει η ανακοίνωση.